Peče celá země: Josef Maršálek o české verzi The Great British Bake Off, soutěžících, úkolech a pečení

Dvanáct soutěžících bude bojovat o nejlepšího tvůrce dortů, koláčů, bábovek a moučníků.
 
 
Na televizní obrazovky míří nový soutěžní pořad z prostředí vaření, a to česká verze The Great British Bake Off, která se ve Velké Británii těší obrovské sledovanosti. Finále deváté řady sledovalo 9, 9 milionů diváků a letos proběhl dokonce již 10. ročník. Licence na pořad byla prodána do 33 zemí a Česká republika je jednou z nich. Pořadem Peče celá země budou provázet Tereza Bebarová a Václav Kopta. V rolích porotců se představí Mirka van Gils Slavíková, držitelka francouzského titulu „Mistr cukrářského umění“ a Josef Maršálek, který pekl například pro královnu Alžbětu, Lady Gaga, Karla Lagerfelda, Eltona Johna, Baracka Obamu nebo filmové hvězdy „Bollywoodu“.

Před tím, než zazní úvodní znělka Peče celá země poprvé v našich domovech, se konala kreativní tisková konference, během které se mísilo, hnětlo, vážilo, vyvalovalo a peklo. V rámci několika desítek minut byl nejen představen nový soutěžní pořad, ale místnost provoněly čerstvě upečené anglické sušenky a vánoční štoly. Všem přítomným byl nápomocen jeden z porotců, a to Josef Maršálek. Zástěru ale oblékla i moderátorka a herečka Tereza Bebarová.

Josef Maršálek během krátkého a levandulí provoněného rozhovoru prozradil, co na soutěžící čeká. „Každý z deseti dílů má tři výzvy. Mají kreativní, osobní a technickou výzvu. Ty kreativní a osobní si mohli soutěžící připravit. Technická, kterou my jako porotci zadáváme, o té nemají vůbec ponětí,“ přiblížil průběh soutěže Maršálek a dodal, že nejnáročnější určitě byla technická výzva, a že některé výrobky dělali někteří účastníci poprvé v životě. Světoznámý cukrář se dále svěřil, že bylo velmi náročné vybrat finálovou dvanáctku a skupina, která vznikla vytvořila nádherný tým, který se podporoval. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Natáčení Peče celá země probíhalo v areálu zámku Bon Repos, do kterého svým křikem několikrát zasáhl i páv. Zajímavostí je i množství základních ingrediencí, které bylo při filmování spotřebováno. Bylo to 360 kg mouky, 96 kg čokolády, 120 kg čerstvého ovoce, 140 kg másla a 2650 ks vajec.

Klání o prvenství odstartuje na ČT 1 v sobotu 4. ledna 2020 a zapojí se do něho majitelka chovatelské stanice jorkširských teriérů Anička, svobodu milující Bára, Daniela na rodičovské dovolené, vystudovaná chemička Hana, student Honza, kadeřník Jenda, konstruktér kolejových vozidel Josef, zdravotní záchranářka Lucie, projektová koordinátorka Marcela, Pavlína z malé obce u Lázní Bohdaneč, právnička Petra a Veronika, pro kterou je pečení prostorem pro fantasii.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací