15. Festival krátkých filmů Praha: V Mezinárodní soutěži se utká 25 snímků

V rámci programu se podíváme i do Kanady, ženského světa a virtuální reality.
 
 
Víte, co si představit pod pojmem „pražské šortky“? Tak se přezdívá Festivalu krátkých filmů Praha, který pořádají organizátoři MFF Karlovy Vary. Koncem ledna tak budeme moci v pražských kinech Světozor, Pilotů a Oko okusit filmovou nadílku nabízející nejnovější díla ze světové produkce, nejzajímavější kraťasy českých tvůrců, půlnoční program s netradičními průvodci, dětské filmy i vizuální experimenty. 

Letos slaví Festival krátkých filmů Praha významné jubileum, protože se koná již 15. ročník. „Před těmi patnácti roky jsme zvážili, že během velmi bohatého programu karlovarského festivalu opravdu nedokážeme představit všechno, co bychom chtěli. Zároveň jsme věděli, že existuje zajímavá nabídka krátkých filmů, o nichž se mezi diváky tolik neví. A z toho vzešel nápad uspořádat sesterský festival, zaměřený právě na krátkometrážní tvorbu. Diváci si za ty roky Šortky oblíbili a z festivalu se stala skvělá tradice,“ přiblížil zrod Prague Shorts prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

A co na nás od 22. do 26. ledna 2020 čeká? Vidět budeme moci 25 filmů Mezinárodní soutěže rozdělených do pěti sekcí. Ochutnávka napříč sekcemi bude naservírována všem hostům středečního slavnostního zahájení. Podíváme se i do Kanady, a to prostřednictvím sekce Země mezi moři, jejíž program přináší ty nejlepší kanadské krátké snímky posledních patnácti let. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak si uspořádat pohřeb ještě zaživa nebo jak vypadá posmrtný život kosmonauta? Odpovědi na tyto otázky přinese sekce Prach prachu. Blok Naprosto úžasná se pyšní jedním společným jmenovatelem, a to faktem, že tuto pětici filmů napsaly a natočily ženy.

Chybět nebude ani oblíbená Brutal Relax Show určená všem milovníkům nekorektního humoru. Ochuzeny nezůstanou ani kluci a holky, protože Pragueshorts dětem je vhodný pro malé diváky od 3 do 6 let. Festival krátkých filmů Praha jde s dobou a na 3 dny v Národní technické knihovně vybuduje kino s nabídkou filmových projektů ve virtuální realitě.

(Foto z filmů: Nebeská tělesa, Ďábelská harmonie, Sbalím se a jdu, Pozdravy z konce světa, Octová lázeň, zdroj: pragueshorts.com)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací