33. Finále Plzeň slibuje, že odhalí jádro českého filmu a tajné rituály Issové, Polívky či Neužila

Osobními strážci „Jádra“ a moderátory festivalu se stanou Petr Vančura a Jan Cina.
 
 
33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň si na svá bedra naložil nelehký úkol, a to odhalit základní princip fungování českého filmu, tzv. Jádro českého filmu. Již před slavnostním zahájení festival budeme moci okusit tajemství herců, jako jsou Martha Issová, Bolek Polívka a Václav Neužil či kameraman Jan Malíř, a to prostřednictvím spotů a plakátů, na kterých uvidíme jejich tajné rituály.

„Ke vzniku kvalitního filmu nestačí jen talent, píle a zvládnuté řemeslo. Je potřeba něco víc. Naklonit si vyšší moc, cosi mezi nebem a zemí – tzv. Jádro. Každý filmař k němu vzhlíží, ale nikdo ho nikdy neviděl. My ho poprvé odhalíme, a dokonce i přivezeme do Plzně na festival,“ přibližuje myšlenku spoluautor letošní kampaně Petr Vančura.

Týdenní festival konající se v západočeské metropoli od 16. do 22. dubna 2020 přinese již tradiční přehlídku těch nejzajímavějších českých snímků z uplynulého roku. Na programu bude i celá řada exkluzivních festivalových premiér a předpremiér a několika seriálových maratonů. Chybět nebude ani sekce ZOOM, jež se zaměřuje na filmy natočené v českých koprodukcích.

Mezinárodní a studentské poroty vyberou ty nejlepší audiovizuální počiny, které obdrží ocenění Zlatý ledňáček. Opomenuti nezůstanou ani filmoví profesionálové a studenti filmových škol, na něž čeká festivalová platforma INDUSTRY DAYS. Doprovodný program nabídne animační workshop, interaktivní výstavu či dětský koutek pro ty nejmenší v Měšťanské besedě.

Z natáčení spotu:

(Foto: Finále Plzeň)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací