Trailer dokumentárního filmu V síti o zneužívání dětí na internetu

„A co mamka, ví o tom?“
 
 
Koncem února, tedy zhruba za měsíc, míří do kin dokumentární film V síti, zabývající se ožehavým, nebezpečným, ale i velmi aktuálním tématem, a to je zneužívání dětí na internetu. Tvůrci projektu oslovili tři zletilé herečky (Tereza Těžká, Anežka Pithartová, Sabina Dlouhá) s dětskými rysy, které se vydávaly za dvanáctileté dívky.

V ateliérech vyrostly tři dětské pokojíčky, kde během deseti dnů oslovilo představitelky mladičkých dívenek 2458 internetových predátorů. Natáčení probíhalo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu.

„Být v dnešní době dvanáctiletou dívkou nebo chlapcem musí být nesmírně náročné. Věci, které jsme spolu s Anežkou a Sabčou zažily, se dají těžko popsat slovy. My jsme měly kolem sebe štáb, na který jsme se kdykoliv mohly obrátit a všechno s kolegy probrat. Ale když je na internetu zneužívána skutečná dvanáctiletá holka nebo kluk, je to úplně něco jiného. Pokud nenajdou odvahu se svěřit, jsou v tom úplně sami,” vysvětluje herečka Tereza Těžká.

Jak bude dokument V síti vypadat naznačuje trailer, jenž obsahuje dosud nezveřejněné momenty z filmu. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 27. února 2020.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací