O ocenění Český lev zabojují i televizní filmy, minisérie a seriály

Zazní na slavnostním udílení „Dycky Most!“?
 
 
Nejen filmy, které jsme mohli vidět v kinech, ale i televizní projekty usilují o sošku Českého lva. Téměř měsíc po zveřejnění nominací pro filmovou tvorbu v 15 statutárních kategoriích odhalila Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) nominace pro nejlepší televizní film nebo minisérii a seriál.

V obou skupinách se o ocenění poperou tři projekty. Nejlepším televizním filmem nebo minisérií se za rok 2019 stane psychologické drama Klec režiséra Jiřího Stracha, psychologická dramatická komedie Nonstop lahůdky režiséra Jana Hřebejka nebo krimi minisérie Vodník režiséra Viktora Tauše. V kategorii nejlepší dramatický televizní seriál nalezneme Bez vědomí, Most! a Zkázu Dejvického divadla.

Kdo si z galavečera odnese cennou sošku se dozvíme již 7. března 2020. Slavnostním předáváním opět provede moderátor a herec Václav Kopta.

(Úvodní foto: seriál Most!, český lev)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací