Světové opery v kině: Speciální promítání opery Aida navštívili Marián Vojtko a Denisa Nesvačilová

Aidu doplní Kouzelná flétna, Lucia di Lammermoor a další tituly.
 
 
Programy kin většinou nabízejí hororové, komediální, dramatické, akční, romantické či animované snímky. Od února si ovšem přijdou na své i milovníci klasiky, protože do multiplexu Cinema City (Chodov, Slovanský dům, Plzeň, Velký Špalíček a Ostrava) míří světové opěry.

Na velkém plátně budeme moci každý měsíc zhlédnout jedno zásadní světové operní dílo. Sezóna odstartuje v únoru, a to operou Aida od Giuseppe Verdiho. Vidět ji budeme moci 18. 2. a 25. 2. 2020. V březnu (24. a 31. 3.) si budeme moci zajít na Kouzelnou flétnu od Wolfganga Amadea Mozarta. Duben přinese titul Lucia di Lammermoor od Gaetana Donizettiho, který se o pozornost přihlásí 21. 4. a 28. 4. 2020. Další díla budou oznamována a doplňována později.

Představení projektu přenášející světové opery na velká plátna si nenechaly ujít ani slavné osobnosti. Pozvání na speciální projekci Aidy přijal například tenorový operní a muzikálový zpěvák Marián Vojtko či herečka Denisa Nesvačilová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací