Severská filmová zima 2020 byla zahájena projekcí filmu Role člověka

Snímek Psi nenosí kalhoty uvedou režisér Jukka-Pekka Valkeapää a herec Pekka Strang.
 
 
Ve čtvrtek 13. února 2020 byl slavnostně otevřen jubilejní 10. ročník Severské filmové zimy. Zahajovacím snímkem tohoto roku se stalo finské drama Role člověka. Na slavnostním večeru proto nesmělo chybět finské zastoupení. Pozvání přijala Marianna Hodosová, asistentka finského velvyslance Jukka Pesola.

Na pódium v kině Lucerna zavítala i Tereza Lysá ze Severského filmového klubu, která nejen Severskou filmovou zimu zahájila symbolickým klapnutím filmové klapky, ale pozvala diváky na speciální projekci. V rámci večera proběhla i oblíbená tombola o audioknihy severských autorů. 

V sobotu 15. února 2020 zavítá do pražského kina Lucerna delegace k filmu Psi nenosí kalhoty. Drsnou „romantickou“ SM komedii osobně uvedou režisér Jukka-Pekka Valkeapää a herec Pekka Strang, který ve filmu ztvárnil hlavního hrdinu Juhu. Tomu se po ztrátě své manželky (Ester Geislerová) zhroutí život. Změna nastane až ve chvíli, když se seznámí s dominou Monou (Krista Kosonen).

Jak to na slavnostním zahájení vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací