Filmové události #08/20: Vrací se Přátelé, Mysterio bude mít možná sólovku a Netflix chystá nový projekt

Je tu i pár trailerů.
 
 
Seriál Přátelé se vrátí a nabídne speciální epizodu se všemi herci skrze chystaný streamovací servis HBO Max. Další majetek HBO, pořad Westworld zase nabídl první ukázku třetí řady. S trailerem se představil thriller Proxima. Je tu i klip k novému snímku Hugha Jackmana Bad Education. Stanice Netflix pak chystá seriál jménem Hollywood s hvězdným obsazením. Jsou tu i nové plakáty k Mulan. Spider-Manův záporák Mysterio bude možná mít vlastní film. Konkurenční DC zase nabídlo zákulisní fotografie z natáčení dvojky Sebevražedného oddílu. A jsou tu i novinky k Batmanovi. V Praze zase odstartoval festival La Película.

#08/20

Na sklonku týdne přišla radostná zpráva, která potěšila zejména fanoušky populárního seriálu Přátelé. Tvůrci, které podpořili herci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer, oznámili, že ve spolupráci s HBO chystají celovečerní speciál oslavující výše zmíněný sitcom. Zatím nebylo upřesněno, jak to konkrétně bude vypadat, ale podle dostupných informací by se mělo jednat o sraz ústřední šestice herců, kteří budou povídat o Přátelích a oslaví tím jejich loňské pětadvacáté výročí. Celé by to mělo být k vidění na HBO Max v souvislosti se spuštěním streamovací stanice a začátkem vysílání starých epizod Přátel.

V souvislosti s HBO, tu pak máme i trailer k seriálu Westworld, který televiznímu kanálu náleží. Ukázka k sci-fi pořadu s roboty, co vypadají jako skuteční lidé, nabízí první informace k chystané třetí řadě. Nová sezóna by pak měla odstartovat již 15. března.

S trailerem pak přišel i thriller Proxima. V tomto sci-fi se představuje Eva Green jako astronautka a jediná žena vesmírného programu Proxima, která se připravuje na roční pobyt na vesmírné dráze. Snímek pak poběží v kinech od 19. března.

Do třetice je tu ještě ukázka skutečnými událostmi inspirovaného dramatu Bad Education. Ten se zaměřuje na rozuzlení největšího skandálu se zpronevěrou na veřejné škole v historii. Film také nabízí poměrně bohaté obsazení, kterému velí Hugh Jackman. Vedle něj se tu pak objeví například Alex Wolff, Allison Janney či Ray Romano a mnozí další. Datum české premiéry zatím nebylo stanoveno.

Pozadu nezůstává ani stanice Netflix. Ta oznámila nový miniseriál nazvaný Hollywood, který též nabízí bohatý herecký ansámbl. Objevit se tu mají například Darren Criss, David Corenswet, Samara Weaving, Jeremy Pope, Laura Harrier, Patti Lupone, Dylan McDermott, Jim Parsons, Jake Picking a Holland Taylor. Samotný pořad pak má být provokativním vhledem do Hollywoodu a L. A. v období druhé světové války.

Nebyl by to však týden bez Disneyho, a ten nabídl nové plakáty k očekávané hrané verzi Mulan. Na nich je vidět titulní hrdinka, a kromě ní i ostatní nové i staré známé postavy. Mulan se pak chystá do kin koncem března.

A jsou tu i novinky z Marvelu. Studio Sony, které v současnosti vlastní většinu práv na Spider-Mana a postavy s ním spojené, oznámilo, že má v plánu sólo snímek pro záporáka Mysteria, kterého mohou fanoušci znát ze Spider-Man: Daleko od domova. Samostatný příběh pro Mysteria by mimo jiné mohl také znamenat první spojení spidermanovských padouchů do organizace Sinister Six, která v komiksech čítala jména jako Venom, Vulture nebo Morbius a mnohé další, kteří již byli k vidění v marvelovských a spidermanovských filmech.

Konkurenční studio DC zase nabídlo nové fotografie z natáčení pokračování Sebevražedného oddílu. Ten je jejich komiksovou obdobou záporácké organizace. Na snímcích lze vidět Margot Robbie, Idris Elba, Joel Kinnaman nebo Jai Courtney a další. Film by pak měl vstoupit do kin až v srpnu příštího roku.

(Foto: Backgrid)

 

Na závěr pak něco málo z domova. V úterý 18. února v Praze odstartoval letošní ročník festivalu La Película. Ten se každoročně zaměřuje na španělskou filmovou tvorbu a letos také nabídne širokou nabídku snímku. V hlavním městě akce potrvá do neděle 23. února a poté se přesune do regionů.

(Úvodní foto: Mulan, Proxima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací