V síti: Tereza Těžká a Sabina Dlouhá o castingu, jejich prvním Skypu a o tom, čím je předátoři nejvíce překvapili

Odvážné mladé herečky se podělily o svoje pocity a zážitky z natáčení dokumentu V síti.
 
 
Nejnovější dokument Víta Klusáka a Barbory Chalupové pojmenovaný V síti se zabývá zneužíváním dětí na internetu. Do ústředních rolí tato tvůrčí dvojice obsadila tři dospělé herečky, které se na nejrůznějších sociálních sítích vydávaly za dvanáctileté dívky. Na Terezu Těžkou, Anežku Pithartovou a Sabinu Dlouhou tak čekal nelehký úkol, protože i když na ně dohlížel početný tým včetně ochranky, psychologů a dalších odborníků, musely to být ony, které se ocitly tváří v tvář sexuálním predátorům.

Na premiéře snímku jsme se potkali s Terezou Těžkou a Sabinou Dlouhou, které prozradily, že na castingu se potkaly s mnoha uchazečkami a velmi je překvapilo, že si Klusák a Chalupová vybrali právě je. Jakým tématem se bude film zabývat se dozvěděly na castingu, ale všechny tři chtěly do projektu jít. Aby si byly opravdu jisté, absolvovaly zkušební natáčení a až po něm byly podepsané smlouvy.

Aby byl podpořen mladičký věk dívek, kterým ve filmu muselo být 12 let, byly pro zakládání falešných profilů na internetu použity skutečné fotografie hereček z dětství. Tím ale náročné přípravy neskončily. „Zkontaktovaly jsme se s reálnými dvanáctiletými dětmi. V té době jsem měla bratrance a sestřenici v tomto věku, takže jsem objevovala jejich svět. Jak fungují na sociálních sítích,“ popsala svoji přípravu Tereza Těžká.

Obě herečky přiznaly, že první Skype byl pro ně velmi těžký. Nevěděly, co přesně mají dělat a byly nervózní, aby nebyl vidět port a tím prozrazeno jejich krytí. Vše naštěstí dobře dopadlo a s počtem narůstajících hovorů byla komunikace „snazší“. Během rozhovoru jsme se aktérek zeptaly, co je během komunikace s predátory nejvíce zaskočilo. „Mě nejvíce zaskočila trojka. To mi nejvíce vyrazilo dech, protože jsem netušila, že by byl někdo schopný vzít si holčičku do trojky. Nejvíce šílené na tom bylo, že jako první mě kontaktovala ta žena,“ popsala svůj nejtěžší zážitek Sabina Dlouhá.

Terezu Těžkou nejvíce překvapila rychlost a odvaha mužů. „Nevím, jestli je odvaha to správné slovo, protože odvaha je pro mě něco pozitivního. I když toto bylo něco velice negativního. Ve filmu je vidět, že mi Vít s Bárou zakládají profil a jenom během toho zakládání mě osloví šestnáct predátorů. Během celého natáčení nás oslovilo 2 500 mužů, a to bylo deset dnů v ateliéru. A skoro třetí, čtvrtá věta v každé konverzaci směřovala na sexuální téma. Což je neuvěřitelné,“ popsala svůj zážitek Tereza. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací