Kdo chytá v síti: Marika Pecháčková o knize, která zkoumá motivaci predátorů

„Je to stejné téma, ale jiná perspektiva. Jiný úhel pohledu.“
 
 
Marika Pecháčková se rozhodla rozvinout téma dokumentu V síti režisérů Víta Klusáka a Barbory Chalupové, kteří se za pomoci tří zletilých (ale mladistvě vyhlížejících) hereček rozhodli přiblížit problematiku zneužívání dětí na internetu. Nejprve její práce měla mít podobu filmového bonusu, nakonec ale vznikla kniha Kdo chytá v síti.

„Knihu jsem psala, protože jsem sledovala, jakým způsobem Vít Klusák s Bárou Chalupovou natáčí ten film a strašně mě zajímali ti muži. Co jsou zač? Jaké mají pohnutky k tomu, co vidíme ve filmu? Věděla jsem, že Vít s Bárou film koncipují způsobem, že je chtějí ukázat pouze na obrazovkách, tak jsem jim chtěla vyrobit nějaký prostor k tomu, aby se vyslovili,“ popisuji svůj záměr Marika Pecháčková.

S jedním z predátorů zachyceným ve filmu se Pecháčková v rámci rozhovoru osobně setkala, a to dokonce u něho doma. Autorka knihy uvedla, že ze schůzky strach neměla a určitým způsobem nahlédla do jeho duše. „Něco jsem z toho vyvodila. Měla jsem z toho nějaký zážitek, který byl pro mě velmi silný,“ dodala Pecháčková. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube profilu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací