Filmové události #10/20: V Praze byl slavnostně zahájen Jeden svět a rozdáni Čeští lvi

Točí se tu i Falcon & Winter Soldier.
 
 
Disney+ však kvůli koronaviru zrušilo svůj Evropský večírek. Na druhé straně Netflix chystá šestou řadu seriálu Lucifer. Taika Waititi sem také přinese Willyho Wonku a jeho čokoládovnu. Streamovací servis přinesl i první trailer k třetí řadě pořadu Ozark. S ukázkou je tu i nový snímek Toma Hankse, Greyhound. Klip předvedl i dobrodružný akčňák Artemis Fowl. A do čtveřice se v traileru představil i animák Scoob. Johnny Depp se možná vrátí jako Jack Sparrow v nových Pirátech z Karibiku. Ve filmu Uncharted, podle stejnojmenné počítačové hry, se objeví i Antonio Banderas. Na závěr nás pak opustil James Lipton.

#10/20

Uplynulý týden byl opravdu plný událostí ze světa filmu, tak neotálejme a dejme se do toho. V první řadě byl ve čtvrtek 5. března slavnostně zahájen letošní ročník festivalu Jeden svět. V rámci ceremoniálu rozdali organizátoři první ceny. Zahajovacím snímkem byl makedonský dokument Země medu, který se promítal v Lucerně a Rock Café. Celá akce pak potrvá do 14. března a nabídne spoustu humanitárně a ekologicky zaměřených dokumentů.

Druhou velkou domácí událostí bylo udílení Českých lvů, které proběhlo v sobotu 7. března. Nejvíce bodovalo drama Nabarvené ptáče, které si odneslo osm sošek, včetně té, za nejlepší film. V hereckých kategoriích pak bodovali Tereza Ramba, Klára Melíšková, Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička.

Na chvilku ještě zůstaneme na domácí půdě. Nedávno totiž bylo oznámeno, že se zde bude točit chystaný seriál ze světa Marvelu Falcon & Winter Soldier. Natáčení má proběhnout v březnu. Pořad pak poběží později v letošním roku na streamovacím servisu Disney+.

To mělo minulý týden své vlastní trable. Šéfové studia byli nuceni zrušit plánovaný evropský večírek, který měl oslavit zahájení spuštění servisu v některých evropských zemích. Akce byla odvolána kvůli koronaviru.

Na druhé straně je tu s novinkami i konkurenční Netflix. Producenti například oznámili, že se chystá šestá řada oblíbeného seriálu Lucifer. Potvrdila to i zpráva, že představitel titulního protagonisty Tom Ellis podepsal smlouvu na šestou řadu.

Netflix pak také chystá dva seriály ze světa Willyho Wonky a jeho čokoládovny, režie se má ujmout Taika Waititi. Jeden z pořadů se bude zaměřovat na postavy a svět Karlíka a továrny na čokoládu, ten druhý pak má být úplně originální pohled na Umpa-lumpy, trpaslí pomocníky Willyho Wonky.

Dále tu pak máme i trailer k třetí řadě pořadu Ozark, který též patří pod Netflix. Ukázka se zaměřuje na ústřední rodinku a jejich nové potíže. Všechny epizody nové sezóny pak budou vypuštěny 27. března.

Trailerů však uplynulé dny nabídly mnohem více. Jeden z nich se vztahoval i k válečnému dramatu Greyhound. Jedná se o nový snímek Toma Hankse, který se na něm podílel i scenáristicky. Příběh se odehrává v období druhé světové války a zaměřuje se na kapitána amerického námořnictva, který musí vést spojenecký konvoj pronásledovaný nacisty. Do kin pak snímek vpluje 7. května.

Třetí ukázka se vztahuje k dobrodružnému rodinnému akčňáku jménem Artemis Fowl. I ten poodkryl něco nového ze svého příběhu, který se inspiruje stejnojmennou knihou. Do kin se pak chystá koncem května.

Poslední trailer pak nabídl i animák Scoob!. Ten se odráží od oblíbeného kresleného seriálu Scooby-Doo a sleduje počátky populárních hrdinů Shaggyho, Velmy, Daphne, Freda a samozřejmě titulního psíka Scoobyho. Již tematicky, jako předchozí dva filmy, se i Scoob! chystá do kin v pátém měsíci, konkrétně 14. května.

S novinkami je tu i Johnny Depp. Minulý týden totiž bylo potvrzeno, že se nejspíše vrátí jako oblíbený pirát Jack Sparrow v šestém pokračování Pirátů z Karibiku, o kterém zatím není mnoho známo. Dále pak také plánují Deppa možná obsadit do role Jokera v chystané nové Batmanovské trilogii s Robertem Pattinsonem v hlavní roli, zda to tak však bude, ještě není vůbec jisté.

Novou hereckou příležitost dostal i Antonio Banderas. Španělský rodák byl obsazen do role v připravovaném snímku Uncharted. Ten se inspiruje stejnojmennou počítačovou hrou. Banderas pak radostnou zprávu oznámil sám na svém Twitteru.

A na závěr tu pak máme jednu smutnou zprávu, opustil nás totiž herec a emeritní děkan Actors Drama School při univerzitě Pace v New Yorku, James Lipton. Ten ve věku třiadevadesáti let v pondělí 2. března rakovině močového měchýře. Lipton se proslavil jako učitel herectví a moderátor seriálu Inside the Actors Studio, kam si zval různé herce a diskutoval o jejich počátcích a životu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací