Princezna zakletá v čase: Petr Kubík, Marek Lambora, Eliška Křenková a další oznámili nové datum premiéry

Ještě před vyhlášením nouzového stavu se konala tisková konference, na které herci a tvůrci přiblížili pohádku a sdělili, kdy ji uvidíme v kinech.
 
 
Princezna zakletá v čase je nejnovější počin režiséra Petra Kubíka, který má osvěžit klasickou tuzemskou pohádkovou tvorbu. Snímek se totiž inspiroval nejen tradičními pohádkovými příběhy, ale i zahraniční fantasy tvorbou. Hlavních rolí se chopili Natalia Germani, Eliška Křenková a Marek Lambora. Pohádka měla mít premiéru již za pár dnů, ale z důvodu šíření koronaviru a uzavření kin, si na dobrodružnou podívanou budeme muset ještě chvíli počkat.

Ve středu v dopoledních hodinách proběhla uzavřená tisková konference, na které tvůrci sdělili, jak to bude s pohádkou dále a kdy ji konečně uvidíme v kinech. „To, že odsouváme kvůli nařízení vlády premiéru až na 12. listopadu 2020 má několik důvodů. Tím největším je, že věříme našemu dílu, a tomu, že film má potenciál udržet se v kinech dva až tři měsíce. A v době po předpokládaném ukončení mimořádného opatření toto nejsme schopni zajistit díky obrovskému přetlaku, který v síti kin vznikne. Navíc pro náš fantasy pohádkový příběh je určitě vhodnější předvánoční období než letní měsíce,“ uvedl producent filmu Viktor Krištof.

I přes nucené posunutí a tím vzniklé komplikace na setkání panovala dobrá nálada, protože se na jednom místě sešli několik měsíců po natáčení tvůrci i herečtí kolegové. Potkat jsme se tak mohli s princem Janem Markem Lamborou, alchymistkou a nejlepší přítelkyní princezny Eliškou Křenkovou, králem Janem Révaiem či strážníky, které ztvárnila očividně sehraná dvojice Martin Písařík a Jakub Ouvín.

Příběh pro malé i velké diváky nás seznámí s princeznou Ellenou (Natalia Germani), která uvízne v čase, aby se mohla vypořádat s kletbou, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá). Na dobrodružnou výpravu se vydává po boku prince Jana (Marek Lambora) a alchymistky (Eliška Křenková). Ve hře se ocitne nejen osud království, ale i její srdce. Ve filmu se dále představí Martin Dejdar, Roman Zach, Martin Písařík, Jan Révai, Terezie Holá, Veronika Freimanová, Jakub Ouvín, Vladimír Polák, Pius Okaba, Magdaléna Malinová, Pavel Richta, Elizabeth Drobotová, Michal Škach a Anežka Přikrylová.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací