UčíTelka se za malými školáky a studenty vydá poprvé v pondělí, jak to bude vypadat

Výukové bloky povedou vystudovaní pedagogové.
 
 
Vzhledem k mimořádnému stavu a uzavření škol v celé České republice kvůli boji s koronavirem se rozhodla Česká televize pomoci rodičům s domácí výukou svých ratolestí. V pondělí 16. března 2020 tak startuje nový projekt s názvem UčíTelka cílící na žáky prvního stupně základních škol. Živě vysílané výukové bloky povedou vystudovaní pedagogové a provázet jimi budou moderátorky Petra Křížková a Kateřina Bílková.

„Každý všední den od devíti startuje vyučování. Každý učební blok bude trvat třicet minut a bude určen vždy pro jeden ročník prvního stupně s krátkou přestávkou v podobě vzdělávacích pořadů z produkce Déčka. Vysílání bude pravidelné, abychom i rodičům umožnili přizpůsobit podle něj denní program. Výukovou hodinu v kulisách školní třídy, povede vždy jeden učitel, vyučování se zúčastní také tři děti,“ vysvětluje vedoucí projektu Luboš Rosí.

Pozornost bude věnována i žákům a žákyním připravujících se na přijímací zkoušky na střední školy a víceletá gymnázia, pro ty je připravena úterní a čtvrteční Škola doma. Pořad začne vždy ve 14:00 a bude trvat 45 minut. V úterý se bude procvičovat čeština a ve čtvrtek matematika.

„Půjde o interaktivní formát, žáci se budou prostřednictvím chatu ptát na to, co je zajímá a čemu nerozumí, zároveň ale budou probírat s učiteli, zajímavou a interaktivní formou, i vybraná témata z daných oblastí. Opakovat si mohou i dospělí, budeme se zaměřovat na obecně problematičtější jevy, jako jsou například slovní úlohy nebo psaní velkých a malých písmen,“ vysvětluje vedoucí projektu Radomír Šofr.

Podívejte se na fotografie z nedělní zkoušky:

(Foto: Česká televize)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací