Marek Lambora o natáčení pohádky Princezna zakletá v čase, šermu a odložení premiéry

„Je to udatný šermíř a vítěz mnoha šermířských klání.“
 
 
Režisér Petr Kubík si pro všechny kluky a holky připravil fantasy pohádku Princezna zakletá v čase s Natalií Germani v hlavní ženské roli. Záchrana království se samozřejmě neobejde ani bez udatného prince. Spoustu dívek a slečen bezesporu potěší fakt, že jako Jan z Calderonu se představí Marek Lambora.

Na jedné z posledních březnových tiskových konferencích jsme se s mladým hercem potkali a položili jsme mu několik otázek týkajících se natáčení právě Princezny zakleté v čase. „Je to udatný šermíř a vítěz mnoha šermířských klání, ale má jednu velkou slabinu, což je princezna Ellena. Miluje ji již od dětství a od té doby se snaží nějakým způsobem o její srdce. Ale jak to tak bývá, není to jednoduché, takže se během celého filmu snaží, aby se do něho taky zamilovala,“ přibližuje prince Jana jeho představitel Marek Lambora.

Natáčení probíhalo v mnoha krásných lokacích, například v zámeckém resortu v Sobotíně na Šumpersku či na hradě Točník. „Musím říct, že na Točníku jsem nikdy nebyl. Je to taková zřícenina. Byli jsme tam první den. Bylo obrovské vedro a byli jsme poprvé v kostýmech. Ještě jsme s nimi nebyli sžití, a to vedro bylo opravdu únavné. Musím si ten první den ale zároveň pochválit, protože před tím byly čtené zkoušky, takže jsme na ten první den nastoupili a už jsme věděli, co konkrétně máme dělat a znali jsme se mezi sebou, takže to bylo mnohem příjemnější, než kdyby ty čtené zkoušky nebyly,“ popsal první natáčecí den Lambora.

Jan z Calderonu se jako správný princ ohání v pohádce mečem. Aby tyto scény vypadaly co nejpřesvědčivěji, absolvoval Marek Lambora trénink s kaskadérem a choreografem bojových scén Igorem Krištofem. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací