Norové dotočili ve středních Čechách pohádkový příběh Dračí princezna inspirovaný filmy Stevena Spielberga

Poslední klapka padla v polovině března.
 
 
Prakticky za pět minut dvanáct dotočili norští filmaři rodinný snímek Dračí princezna. Poslední klapka padla ve Středočeském kraji, kde probíhala většina filmování. Pohádkový příběh je, dle tvůrců, inspirovaný fantasticko-dobrodružnými filmy Stevena Spielberga a křehkým a magickým pojetím Guillerma del Tora. V ústředních rolích se představí Isha Zaina Kahn a Iver Sandemose.

Film vznikající v norsko-holandsko-české koprodukci natočila režisérka Katarina Launing na základě scénáře z pera Haralda Rosenløwa Eega a Larse Gudmestada. Děj snímku Dračí princezna v sobě snoubí prvky evropských pověstí a mýtů se současným světem. Hlavních dětských rolí se chopili norští herci Isha Zaina Kahn a Iver Sandemose. Další postavy si zahráli například Solveig Kloppen, Vanessa Borgliči Anders Baasmo Christiansen.

Štáb strávil spoustu času ve středních Čechách, kde vznikla většina scén. Natáčení trvalo 30 dní a kameramani, zvukaři i herci se podívali například do Koněpruských jeskyní, které se proměnili v tajemný dračí svět nebo do školy v Líbeznicích. Jedna ze stěžejních vánočních scén vznikla v Dobřichovicích. „Před dobřichovickou školou jsme si vytvořili filmové náměstí se spoustou vánočních stánků a obřím nafukovacím Santa Clausem. Všechny stánky ale převrátí vzhůru nohama vylekaný drak, který nakonec shodí i toho Santu. Draka však uvidí diváci až v hotovém filmu, na place jsme si pomáhali modelem a hercem se speciální dračí helmou,“ prozradil producent Pavel Berčík.

I když herecké obsazení je převážně norské, spoustu práce zastali čeští umělci a odborníci. Kostýmy pro Dračí princeznu vytvořila kostýmní výtvarnice Michaela Horáčková Hořejší a filmovou hudbu skládá Jan P. Mucho. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na předvánoční čas roku 2020.

(Foto: Frederick Howard)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací