Velikonoce na České televizi nadělí přímý přenos z Národního divadla i více bohoslužeb

Speciální program vychází vstříc především věřícím.
 
 
Velikonoce bezesporu patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům, protože jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vzhledem k aktuální situaci budou letošní svátky probíhat jinak, a to skromněji, a především v kruhu rodinném. Nejen koledníci nebudou moci vyrazit do ulic na koledu, ale i věřící do kostelů na bohoslužbu. Česká televize se rozhodla poslední jmenovanou skupinu podpořit speciálním programem, který nabídne hned několik bohoslužeb.

„Od čtvrtečního večerního začátku velikonočních svátků až po neděli tak pokryjeme celkem čtyři bohoslužby. Začneme na Zelený čtvrtek bohoslužbou z kostela sv. Jakuba v Brně, která připomíná Poslední večeři Páně. Na Velký pátek budeme přenášet obřady připomínající ukřižování, na Bílou sobotu velikonoční vigilii, tedy očekávání vzkříšení Ježíše Krista, a završíme to nedělní bohoslužbou, na které budeme slavit samotné zmrtvýchvstání,“ vysvětluje Patrick Diviš z tvůrčí producentské skupiny náboženské tvorby.

Speciální program doplní i přímý přenos Protančíme tím – Baletní gala. V neděli 12. dubna 2020 večer tak budeme moci zhlédnout taneční vystoupení sólistů Národního divadla, jako jsou Mathias Deneux, Ayaka Fujii, Roger Cuadrado nebo Radka a Adam Zvonařovi. Chybět nebudou ani pohádky a tradiční rodinné pořady, na které jsme během Velikonoc zvyklí.

(Foto: Česká televize)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací