Knižní dubnové novinky nás vezmou do Ledového království a přiblíží studio Pixar

Apríl nabídne i komiksový rozhovor s Warholem.
 
 
Letošní duben je jiný než všechny ostatní. Kvůli pandemii koronaviru trávíme spoustu času doma v karanténě. Tak proč se nezabavit s knížkou v ruce? Albatros Media přináší další várku žhavých novinek. Velkého finále se dočkala trilogie Temné nadání z dekadentní Anglie s podtitulem Zářící ruiny. Čeká nás ale i jeden začátek, a to první díl třídílné čarodějnické fantasy Holubice a had. Opět se shledáme s Elsou a Annou, a to v souhrnné knize Ledové království a Ledové království 2. Pro kluky a holky je ideální i detektivka Deník Dory Grayové od vítězky literární soutěže Albatrosu na téma Odvaha. Vzdělávání pro malé čtenáře v sobě skrývá Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech a roztomilý Slabikář se Čtyřlístkem. Do světa filmu, pohádek, ale i financí nás zavede Příběh studia Pixar. Chybět nesmí ani romantika a napětí. První nabízí love story Dubajka – příběh letušky a druhé stísňující thriller Strach od Francka Thillieze. Absolvovat budeme moci i zajímavý rozhovor, a to v podobě komiksu Andy Warhol: Život v komiksu. Dokonce se budeme moci naučit i něco nového. Vajíčková kuchařka přináší 80 českých, tradičních, obyčejných i luxusních vaječných receptů. Domácí minizahrádky nám umožní přenést do našich domovů kousek zeleně.

Temné nadání – Zářící ruiny

Autor: Vic Jamesová

Anotace:

„Boj za svobodu si žádá oběti! Závěr dystopické trilogie z dekadentní Anglie ovládané Mocnými.“

Systém nucených prací se začíná bortit. V centru veškerého dění jsou i sourozenci Abi Hadleyová a její bratr Luke. Oba mají důvod nenávidět vládnoucí rodinu Jardinů. Luke ale ví, že pokud chtějí dosáhnout svého, musí se spojit s nejmocnějším členem klanu, nevypočitatelným Silyenem. Aby ukončili dlouholetou tyranii a změnili osud celého světa, musí riskovat a vzdát se toho, co je pro ně nejcennější. Jsou připraveni takovou oběť podstoupit?

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy, dystopie

Počet stran: 400

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 2. 4. 2020

Příběh studia Pixar

Autor: Lawrence Levy

Anotace:

Animované filmy Příběh hraček, Hledá se Nemo, Úžasňákovi nebo Auta znají nejen děti, ale i jejich rodiče po celém světě. Za všemi stojí studio Pixar, jehož majitelem byl dlouhá léta legendární Steve Jobs. O obrovský úspěch Pixaru se zasloužil i jeho někdejší finanční ředitel Lawrence Levy. Ve své knize podrobně popisuje jak vznik legendárních filmů, tak nelehké začátky celé společnosti.

Cena: 349 Kč

Žánr: finance a investování, kariéra, Apple & Mac, byznys a technologie, domácnost a zábava, grafika a design, film

Počet stran: 328

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 2. 4. 2020

Domácí minizahrádky

Autor: Enid G. Svymbersky

Anotace:

„Vyrobte si vlastní kousek zeleně, který vám opravdu vydrží.“

Taky vám chcípne každá kytka, kterou si domů přinesete, protože zalívání má prioritu číslo 324? Ale touha po zeleni vás stále neopouští? Domácí minizahrádky jsou přesně to, co potřebujete. Vytvořte si svou vlastní nádobku s rostlinkou. Můžete ji i pojmenovat (třeba Janička) a brát ji jako domácího mazlíčka. Knížka vám předvede 33 terárií s kaktusy, sukulenty, tropickými rostlinami, mechy a vzdušnými rostlinkami a poradí, jak si je doma vytvořit.

Cena: 399 Kč

Žánr: non-fiction, dům a byt

Počet stran: 240

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 2. 4. 2020

 

Vajíčková kuchařka

Autor: Barbora Říhová

Anotace:

„80 receptů! České i zahraniční, tradiční i autorské, obyčejné i opravdu luxusní – vždy však vaječné!“

Díky této knize vykouzlíte hromadu báječných jídel z vajíček, od snídaně až po večeři, včetně polévek i dezertů, a ještě navíc využijete zdravé nutriční vlastnosti této superpotraviny. Recepty známé české foodblogerky reBarbora´s kitchen čerpají z české tradice, ale i ze zahraničních zdrojů, některé vymyslela sama autorka, jiné převzala od světových kuchařů. V každém případě si na jídle připravené podle těchto receptů opravdu pochutnáte!

Cena: 299 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 160

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 2. 4. 2020

Deník Dory Grayové

Autor: Naďa Reviláková

Anotace:

„Vítěz literární soutěže Albatrosu na téma Odvaha“

Když rodiče Hance oznámí, že se budou stěhovat z města na venkov, převrátí jí svět vzhůru nohama. Dívka svůj nový domov nesnáší, dokud na půdě náhodou nenajde tajemný starý zápisník – deník Dory Grayové. Co se s jeho autorkou a její židovskou kamarádkou stalo? Hanka se to rozhodne zjistit stůj co stůj. Tak začíná dobrodružné pátrání po stopách minulosti, která by se už nikdy neměla opakovat.

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy dětí, detektivka pro děti

Počet stran: 112

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi:  ALBATROS

Datum vydání: 6. 4. 2020

Andy Warhol: Život v komiksu

Autor: Adriano Barone, Officina Infernale

Anotace:

„Komiksový rozhovor s ikonou pop-artu“

Andy Warhol byl ikonou své doby – byl nezaměnitelný, originální a rád bořil konvence. Ve své proslavené Factory se obklopoval těmi nejzajímavějšími lidmi a žil bohémský život superhvězdy. Byl posedlý 15 minutami slávy a tvrdil, že jednou je bude moci prožít každý. Tento jedinečně zpracovaný komiksový životopis ve formě rozhovoru se samotným králem pop artu vám umožní nahlédnout do jeho fascinujícího světa a přenést se do společnosti newyorské umělecké bohémy 60. a 70. let.

Cena: 499 Kč

Žánr: životopis, výtvarné umění

Počet stran: 224

Rozměry: 168×240 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 9. 4. 2020

Strach

Autor: Franck Thilliez

Anotace:

„Stísňující thriller od nejčtenějšího autora francouzské krimi“

Policistku ze severu Francie pronásledují noční můry. Vypukly krátce poté, co podstoupila transplantaci srdce – vidí cizí ženu volající o pomoc z uzamčené temné místnosti. Jde snad o vzpomínku člověka, jehož srdce jí bije v těle? Komisař Shark a Lucie Henebelleová řeší tou dobou případ ženy, již kdosi věznil v podzemí tak dlouho, že téměř oslepla. Hrůzné nálezy z místa činu vedou do vrahova přirozeného prostředí… až za hranici šílenství.

Cena: 359 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 504

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 9. 4. 2020

Ledové království a Ledové království 2

 

Autor: kolektiv

Anotace:

„Ledové království znovu přichází!“

Kdo by neznal nesmrtelný příběh Anny, Elsy, Kristoffa se Svenem a Olafa z Ledového království? V této knize najdete navíc i pokračování! Královně Else zní v hlavě tajemný hlas a láká ji do neznáma. Elsa ho následuje, protože doufá, že se od něj dozví, odkud pochází její kouzelná moc. Cesta ji zavede do začarovaného Kouzelného lesa, kde zjistí, že je nejprve potřeba napravit křivdy z minulosti. Pak teprve Elsa dorazí k bájné řece Atohallan a objeví, kým doopravdy je a kde je její místo v životě.

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 192

Rozměry: 197×267 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 13. 4. 2020

Holubice a had

Autor: Shelby Mahurinová

Anotace:

„Navždy spojeni, aby se milovali, ctili… nebo shořeli. První ze tří dílů čarodějnické fantasy.“

Louise před lety uprchla od čarodějného společenství a skryla se v ulicích Cesarine. Avšak lidé tady čarodějnice loví. Bojí se jich. A upalují je. Reid zaslíbil duši církvi jakožto chasseur a dosud žil podle jediného přikázání: nenecháš čarodějnici naživu. Jeho cesta se s Louinou nikdy neměla zkřížit, ale zákeřný úskok je nečekaně spojí ve svátosti manželství. A byť je hranice mezi láskou a nenávistí tenká, mohou na ní shořet oba.

Cena: 349 Kč

Žánr: romantika, love story, fantasy pro děti, fantasy, YA fantasy, YA romantika

Počet stran: 464

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: í COOBOO

Datum vydání: 13. 4. 2020

Slabikář se Čtyřlístkem

Autor: Lenka Syrová

Anotace:

„Objevte svět písmenek s kamarády ze Čtyřlístku“

Přicházíme s novou řadou českého jazyka pro 1. ročník základních škol a podrobnou metodickou příručkou pro učitele. Její předností je propojení genetické a analyticko-syntetické metody čtení. Moderní způsob výuky je zaměřený na čtení s porozuměním – prověřeno pilotováním na několika školách v ČR. Učebnice má doložku MŠMT.

Cena: 249 Kč

Žánr: základní školy

Počet stran: 120

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 16. 4. 2020

Dubajka – příběh letušky

Autor: Tereza Vichtereyová

Anotace:

„Vstříc tomu nejúžasnějšímu dobrodružství!“

Dva roky prázdnin. Tak bych shrnula období, kdy jsem měla to štěstí nasadit červený klobouček a prolétat svět křížem krážem. Vytvořit si ty nejkrásnější vzpomínky a na vlastní kůži se přesvědčit, že láska i hory (a pouště) přenáší. Kdyby mi někdo před lety řekl, že tohle bude můj příběh, o kterém dokonce jednou napíšu knížku, vysmála bych se mu. Ale to, že teď čtete tyhle řádky, je důkaz, že se mi to jen nezdálo. Sny jsou tu asi opravdu od toho, aby se plnily.

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story, cestopisné monografie

Počet stran: 264

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 27. 4. 2020

Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech

Autor: Maja Säfströmová

Anotace:

„Neuvěřitelná fakta o mláďatech ve druhé sbírce nevšedních atlasů od švédské autorky“

Věděli jste, že malé žirafy při narození padají z dvoumetrové výšky? (Auvajs!) Že malé koaly se zpočátku živí matčiným trusem? Že se mořští koníci nerodí mamince, ale svému tatínkovi? Nebo že veverčata mají mléčné zoubky stejně jako děti? Připravte se na koncentrovanou dávku překvapivých informací podaných s vtipem a lehkostí.

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie, příběhy o zvířatech

Počet stran: 112

Rozměry: 150×190 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 27. 4. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací