Filmové události #17/20: Žeryk a Mánička oslavili 90. výročí a v Česku se začínají otevírat drive-in kina

Uplynulý týden přinesl mnoho z tuzemských novinek.
 
 
Je tu i pár trailerů, třeba ten na satirický seriál sKORO NA mizině. S ukázkou nového pořadu přišel i oblíbený Netflix. A v prvním klipu se představila i fenka Lassie. Krom toho je tu i první plakát a teaser na pokračování Venoma. Jeden Chris zase vystřídal druhého v remaku snímku The Saint. Na druhé straně Hunger Games chystají filmový prequel. Mandalorian pak plánuje třetí řadu. V poslední řadě animák Scoob! bude k vidění v digitální podobě na VOD.

#17/20

Den se se dnem sešel a uběhl již další týden v karanténě, který nám tentokrát přinesl i pár událostí z domácího prostředí. V první řadě v neděli 19. dubna oslavili významné výročí dva kamarádi loutkového neposedy Hurvínka. V tento den před devadesáti lety měli poprvé před diváky premiéru Mánička a pes Žeryk. Později v letošním roce oslaví narozeniny i Spejbl, který je dokonce o deset let starší než Mánička s Žerykem, a tak se dočká krásného jubilea.

I když se zdá, že situace s koronavirem moc nepolevuje a do biografů se ještě dlouho nepodíváme, tak filmoví fanatici nemusí zoufat, kina totiž vymyslela řešení. V hlavním městě i po zbytku země totiž začínají postupně fungovat drive-in kina, v kterých mohou diváci sledovat snímky z pohodlí svých aut.

Do třetice tu pak máme jeden český trailer. Jedná se o ukázku seriálu sKORO NA mizině. Pořad pochází od tvůrců Lajny. Tato satira se humorným způsobem zabývá problematikou, s kterou se v současnosti potýká mnoho umělců díky zavření divadel. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Právě odlehčení pohled na to nabízí sKORO NA mizině, jehož první epizoda je již k vidění na YouTube.

S ukázkou přišel i seriál Hollywood vzniklý pod taktovkou režiséra Ryana Murphyho (Glee, American Horror Story, American Crime Story) a pod záštitou streamovacího servisu Netflix. Děj se zaměřuje na ctižádostivou skupinku herců a filmařů, kteří se za každou cenu snaží uspět v poválečném Hollywood. Objevit se tu mají například Jim Parsons, Patti LuPone, Darren Criss, Rob Reiner, Mira Sorvino či Paget Brewster a další. Pořad by pak měl být k vidění od 1. května.

V první klipu se pak představila i hrdinná kolie Lassie v obdobně pojmenovaném snímku. Ten vznikl na náměty stejnojmenné knihy a široce známé knižní předlohy. Německá verze Lassie se vrací by pak měla vstoupit do kin letos v červenci.

K vlně ukázek se pak připojil i záporák Venom. Jeho sequel jako teaser nabídnul první plakát s logem. V rámci toho tvůrci také zveřejnili podtitul tohoto pokračování, který zní „Let There Be Carnage“ což koresponduje s tím, že v příběhu má hrát důležitou roli postava Carnage, která i v Marvelových komiksech byla Venomovým častým nepřítelem. Samotný film byl však bohužel díky současné situaci přesunut až na červen příštího roku.

Když jeden Chris nahradí druhé Chrise… Přesně to se přihodilo chystanému remaku snímku The Saint. Původně v něm měl jednu z hlavního rolí, Simona Templara, ztvárnit Chris Pratt, ten však od projektu odstoupil a role se tak chopil jeho jmenovec Chris Pine. Reboot tohoto špionážního thrilleru má pak pod taktovkou režisér Dexter Fletcher mezi jehož díla patří například Rocketman.

Vedle remaků tu máme i prequely. Ty chystá filmová a knižní série Hunger Games. V květnu má totiž vyjít nový novela z tohoto prostředí pojmenovaná The Ballad of Songbirds and Snakes, která se má zabývat událostmi před známým příběhem. A tak se filmaři chopili příležitosti a oznámili, že i tento díl zfilmují. Podrobnosti však zatím nejsou známy.

Pokračování plánuje i seriálový Mandalorian. Ano, je to tak, ještě ani neodvysílal druhou řadu a tvůrci už ambiciózně potvrdili třetí sérii toho pořadu kanálu Disney+. Lze tak předpokládat, že se tedy můžeme těšit na ještě více z Baby Yody.

Díky koronaviru pak mnohé chystané snímky zvolili cestu menšího odporu a přemístili se na streamovací kanály. Podobný osud potkal i animák Scoob!, jehož premiéra měla být původně odsunuta na později v letošním roce. Nakonec se však tvůrci rozhodli, že film stáhnou z kin (prozatím akorát těch Kanadských a Amerických) a snímek vypustí na VOD, a to od 15. května, což bylo jeho původní datum uvedení do kin.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací