Startuje česko-slovenská festivalová videotéka Edisonline

Edisonline bude i pomáhat.
 
 
První česko-slovenská festivalová videotéka Edisonline rozšiřuje služby Edison Filmhub a nabízí ostatním kinům partnerskou spolupráci a pomoc. Obsah bude přístupný za cenu lístku do kina. A to již od úterý.

„Schopnost adaptace bude v budoucnu klíčová. V dnešní době se lidé a společnost mění několikrát v průběhu dekády. Před deseti lety byla Film Europe distribuční společností. Poté se spuštěním kanálu Film Europe stala televizí, založila filmové festivaly Be2Can a Scandi a nedávno otevřela butikové kino Edison Filmhub v Praze a Kino Film Europe v Bratislavě. Nyní náš brand rozšiřujeme první česko-slovenskou festivalovou online videotékou. Edisonline není panickým projektem pro čas karantény, VoD platforma byla součástí našeho filmhubu již od jeho spuštění. Proto jsme našli výhodu v nevýhodě a uvolněné kapacity využili k jejímu doladění,“ komentuje start online videotéky zaměřené na artový film zakladatel Film Europe, Ivan Hronec.

Pro diváky to znamená jedno, že za cenu 155 Kč měsíčně získají přístup ke službě, jejíž nabídka cílí především na návštěvníky klubových kin, galerií, koncertů, s hlubším zájmem o kinematografii i kulturu obecně. V základním balíčku, který bude přístupný od 28. dubna 2020, bude k dispozici 50 filmů převážně evropské produkce oceněných na festivalech v Cannes, Benátkách či Berlíně a 12 filmů pro děti. Předplatitel získá i přístup k online vysílání filmových kanálů Film Europe, Be2Can a Československo se stovkami festivalových a archivních česko-slovenských snímků. Ze základní aktuální nabídky jmenujme například Čtverec, Neon Demon, Saulův syn, Jo Nesbø: Doktor Proktor a vana času, Dilili v Paříži a další.

Edisonline bude i pomáhat. „Měsíc po uzavření kin nabízíme kulturní komunitě reálnou finanční pomoc. Stát samozřejmě před tímto problémem nesmí zavřít oči, ale musíme si umět pomoci i sami. Proto 155 Kč, které divák za měsíc užívání Edisonline zaplatí, rozdělíme mezi producenty, distributory a poskytovatele platformy. 20 % z této částky pak chceme využít jako podporu kulturním prostorům zasažených karanténou a krizí. Proto je dostane buď zprostředkovatel prodeje služby, ať už jím je kino, filmový magazín, škola, divadlo, galerie či festival nebo i samotný divák, který si službu zakoupil napřímo a může tak těchto 20 % z ceny předplatného své oblíbené instituci věnovat. Idea tohoto mikrosponzoringu je pozvat všechny do filmového prostoru solidarity pro 21. století,“ doplňuje Ivan Hronec.

(Foto: Edisonline)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací