Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary letos nebude, 55. ročník se uskuteční až příští rok

Chystá se speciální verze tradiční přehlídky Vary ve vašem kině.
 
 
Dnes, v den, kdy se měla konat první oficiální tisková konference k 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, vydali organizátoři tiskovou zprávu s vyjádřením, jak bude probíhat letošní filmový svátek.

„S ohledem na přetrvávající opatření vlády v souvislosti s koronavirovou krizí a kvůli jejím mezinárodním dopadům a celosvětově komplikované situaci jsme pečlivě zvážili všechny okolnosti a rozhodli jsme se 55. ročník MFF Karlovy Vary v letošním roce neuskutečnit,“ tak zní konečné stanovisko. I když proběhly diskuse o tom, že by se letošní karlovarský festival konal v jiném termínu nebo rozsahu, MFF KV je opravdu masovou záležitostí, a i přes omezení by se jednalo o velké zdravotní riziko pro všechny zúčastněné. Proto se 55. MFF KV přesouvá na termín 2. až 10. července 2021.

„Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je jednou z nejvýznamnějších kulturních událostí u nás a jako organizátoři jsme nakonec dospěli k názoru, že hledání redukovaných nebo alternativních variant by šlo proti jeho hlavnímu smyslu, a tím je vzájemné setkávání diváků, filmových tvůrců, lidí z různých oblastí života a jejich kolektivní vnímaní filmových děl. Věřím, že síla společného prožitku při projekcích v sálech a jeho sdílení jsou nenahraditelné,“ uvádí prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

O MFF Karlovy Vary ovšem úplně nepřijdeme. V původním festivalové termínu od 3. do 11. července 2020 proběhne speciální verze tradiční přehlídky Vary ve vašem kině, která nabídne divákům v kinech po celé České republice mimořádný výběr snímků, které stojí za to vidět. V plánu je soutěžní přehlídka projektů pro filmové profesionály KVIFF Eastern Promises. Ta proběhne ve virtuálním prostředí a představí filmové projekty v různých fázích vývoje či výroby z regionu střední a východní Evropy, Balkánu, bývalého Sovětského svazu, Blízkého východu a severní Afriky. On-line KVIFF Eastern Promises Industry Days jsou naplánovány od pondělí 6. července do středy 8. července 2020.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací