Filmové události #22/20: Spouští se HBO Max a Henry Cavill je zpět jako Superman

Jsou tu i další novinky ze světa DC.
 
 
Streamovací stanice HBO Max již spustila své vysílání. Henry Cavill se vrátí jako Superman. S novými informacemi přišel i seriál What If…?. Herci z Pána prstenů pak plánují reunion. Tvůrci oznámili i sequel k populárnímu Labyrintu. Je tu i trailer ke snímku Love, Victor. Ukázku pak nabídla i druhá epizoda seriálu sKORO NA mizině. Své vysílání přeruší pořad MasterChef Česko.

#22/20

S posledním květnovým týdnem přišlo i dlouho očekávané spuštění streamovacího servisu HBO Max ve Spojených státech a některých dalších zemích světa. V Česku zatím HBO Max není možné sledovat a není zatím známé, kdy se k nám stanice dostane. Na domácím území tak HBO prozatím nabízí pouze svoji službu HBO GO. Nový servis, a konkurent Netflixu, Amazon Prime Videa nebo Disney+, pak nabídne široký program. Koncem léta by se diváci mohli těšit na setkání herců seriálu Přátelé, kteří tak oslaví čtvrtstoletí od vzniku populárního pořadu. Na HBO Max se pak také v příštím roce objeví fanoušky očekávaný Snyder Cut, tedy verze snímku Liga spravedlnosti podle režiséra Zacha Snydera.

A právě k DC se váže i další novinka. Ta se týká (nejen) jeho nejpopulárnějšího superhrdiny Supermana. Po nepohodách mezi tvůrci a hercem Henry Cavillem jakožto představitel zmíněné postavy, vyvstaly četné obavy nad tím, co bude dál s tímto hrdinou a zda se Cavill role zřekne. V uplynulém týdnu se však mohli fanoušci uklidnit, neboť herec, nyní známější pro roli Zaklínače, se vrátí jako Superman. Je možné, že ho spatříme ve snímcích Black Adam, Shazam 2 nebo Aquaman 2.

(Foto z filmu: Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, Freeman Entertainment)

S událostmi však přišel i konkurenční Marvel. Ten ohlásil, že jejich další projekt vznikající pod záštitou Disney+, tedy kreslený seriál What If…? by se měl brzy začít natáčet a animovat. Nahrávání by údajně mělo započít již letos v červnu.

Aby toho nebylo málo, tak s novinkami přišla i popkulturní senzace Pán prstenů. Herec Josh Gad (Ledové království, Kráska a zvíře) na svém YouTubovém kanálu sdílel krátkou upoutávku na on-line distanční sraz herců právě z Pána prstenů, který bude Gad moderovat. Fanoušci se tak mohou těšit na ansámbl, ve kterém nebudou chybět Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen, Sean Bean, Keith Urban, Andy Serkis, Miranda Otto, Liv Tyler, John-Rhys Davies, Orlando Bloom či samotný režisér Peter Jackson. Slavná reunion bude odvysílána již tuto neděli.

Mezi populární fantasy se řadí snímek Labyrint z 80. let. V něm se herecky proslavil David Bowie coby hlavní záporák. V uplynulém týdnu tak bylo oznámeno, že se plánuje sequel. Režie by se pak údajně měl ujmout Scott Derrickson, který má na kontě třeba marvelovku Doctor Strange.

Nebyl by to však týden bez trailerů. Ten první se vztahuje k seriálu Love, Victor, který se inspiruje obdobně pojmenovaným úspěšným snímkem Love, Simon (česky Já, Simon). Pořad by pak měl být k vidění od 19. června na streamovací servis Hulu.

Ukázku pak nabídlo sKORO NA mizině, seriál české internetové televize Mall.TV. Pořad představil krátký klip ke své druhé epizodě, ve které mimo figuruje i herec Jiří Langmajer.

Na závěr pak ještě zůstaneme v domácím prostředí. Česká obdoba kulinářského pořadu MasterChef pozastaví svoje vysílání. Činí tak z důvodu letní pauzy. Kuchaři této série se naposledy na televizních obrazovkách objeví 10. června 2020. Zástěry poté zase obléknou koncem léta.

(Foto: MasterChef Česko, TV Nova)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací