Ve Slunečné šlehaly plameny. Na natáčení nebezpečné scény dohlíželi opravdoví hasiči

Janek Linhart přijde o peníze, firmu i auto.
 
 
Nejnovější díl seriálu Slunečná nabídne pořádné drama. Janek Linhart v podání Marka Lambory se vrátí na statek Slunečná poté, co přijde o peníze, firmu i vliv. Roman „Pupík“ Maxa (Filip Tomsa) se ale rozhodne připravit ho úplně o všechno, zapálí mu auto a zmizí do tmy.

Vznik této scény nebyl vůbec jednoduchý. Celé natáčení trvalo kolem deseti hodit a na place bylo několik desítek herců a komparzistů. Na průběh natáčení dohlíželi i hasiči z Brandýsa nad Labem a filmoví pyrotechnici, aby vše proběhlo, jak má a nikomu se nic nestalo. A i když se filmovalo uprostřed noci za nízkých teplot, herci i celý štáb se pořádně zahřáli, protože plameny šlehaly několik metrů vysoko. „Natáčeli jsme hodně pozdě večer a trvalo to opravdu dlouho. Byli tu praví hasiči a bylo to fascinující. Celé to měli samozřejmě pod kontrolou a v okamžiku, kdy auto zapálili, běhal kolem režisér, který je naváděl, jak mají hasit, aby to na kameru vypadalo dobře,“ popisuje svoje zážitky Eva Decastelo, která hraje Zuzanu Dolejšovou.

Na Evu Burešovou navíc čekala poměrně náročná scéna, kdy z požáru obviňuje Sylvu (Bára Jánová) a Štěpána (Jan Plouhar) a musela překřičet okolní ruch a praskání ohně. Burešová navíc prozradila, že se to celé natáčelo bez portů, protože by to nešlo zaznamenat. Vznik scény si ale pochvaluje. „Vypadalo to všechno hodně reálně, až se tajil dech,“ dodala herečka.

(Foto: Slunečná, FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací