21 Jump Street – recenze

21_jump_street_plakat Policajt, nebo student? V tomto případě policajt = student.

 

Koho by nenadchlo se v rámci zaměstnání vrátit zpět do „cool“ let na střední škole. Nevím, zda se tato celá myšlenka nepodobá spíše náborové akci policie, ovšem film samotný takový rozhodně není.

První kýčovité scény ve stylu Smrtonosná zbraň okořeněné kapkou Policejní akademie, jež ztratily svůj lesk už kdesi v devadesátých letech, diváka zrovna dvakrát nenadchnou. Pusa si zívne a mysl poví: „Ach jo, už zase?!“. Naštěstí vše záhy doplní, ba místy i vystřídá, inovativní přístup v doprovodu s odlehčeným a velmi pohodovým a povedeným humorem.

Rozhodně nečekejte mysl rvoucí, zapeklité, zamotané a psychologicky náročné scény. Spíše si sedněte, vezměte drink do ruky a nechejte se příjemně pobavit. Přesně tento účel totiž výlet dvou už dávno dospělých policistů zpět do školních lavic, pod záštitou policejní operace „21 Jump Street“, naprosto splňuje.

Osud si někdy vybírá partnery, protože musí. Takže když náš hrdina číslo jedna (svalovec, lupič dámských srdcí, ne zrovna oplývající inteligencí – Channing Tatum) a hrdina číslo dvě (šprt, lehce při těle – Jonah Hill) studují Policejní akademii, prostě jim nezbude nic jiného, než své kladné vlastnosti spojit a vytvořit „klasický“ policejní pár. Hned po škole jejich prví akce nedopadne zrovna dvakrát nejlíp (máš právo „vykouřit mi ptáka“, není zcela přesné znění práv zatčeného). A co tedy dělat s bandou zestárlých puberťáků?  Pěkně zpátky do školy. A mejdan začíná.

Pravidlo číslo jedna – žádný alkohol mladistvým. Pravidlo číslo dvě – žádný poměr se studentkami, nebo učitelkami. No, výsledek si domyslete sami, nebo spíš, nechte se překvapit. Děj rozhodně nabere na obrátky, leccos se neočekávaně zamotá a nebude chybět ani střelba, ani drsný motorkářský gang.

21 Jump Street opět malinko pozměnil stránku humorné akční komedie, která už větší odlehčení nemohla ani dostat. Vážné scény se mění v prach a vám nezbude nic jiného, než se smát a na žádné důležité věci nemyslet. Takže pokud potřebujete svou bránici pořádně smíchem potrápit, rozhodně si tento film nenechte ujít – třeba u našich zahraničních sousedů, nebo na DVD.

Oooo, srabíkovi se líbí místní kočka… Ukaž, nemáš citlivý bradavky?

21_jump_street_3

Velcí policajti na drsných mašinách.

21_jump_street_2

Střelím tě ze vzduchu, střelím tě ze vzduchu… No, snad.

21_jump_street_1

0%

21 Jump Street opět malinko pozměnil stránku humorné akční komedie, která už větší odlehčení nemohla ani dostat. Vážné scény se mění v prach a vám nezbude nic jiného, než se smát a na žádné důležité věci nemyslet.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací