Natáčení dnešního dílu seriálu Modrý kód přerušil koronavirus, cesta pacientky do nemocnice trvala dva měsíce

Filmování po koronavirové pauze muselo být upraveno.
 
 
Natáčení seriálů a pořadů před několika týdny přerušila koronavirová krize. Tvůrci Modrého kódu se tak po neplánované dvouměsíční přestávce vrátili ke čtyřem rozpracovaným dílům. První z nich bude uveden na televizních obrazovkách dnes večer. Divák by ale neměl nic poznat.

Herečka Nikol Kouklová si v nejnovější epizodě seriálu Modrý kód zahraje pacientku Seifertovou, kterou během tréninku v posilovně skolí bolest zad. Než se ale její postava dostala do Nemocnice Rubava, uběhly celé dva měsíce. Natáčení úrazu proběhlo 9. března těsně před povinnou pandemickou pauzou a na ošetření si musela postava počkat až do 9. května 2020.

Po dlouhé přestávce se ale herci a štáb museli vypořádat nejen s rozpracovanými díly, ale i s přísnými hygienickými opatřeními. „Musel se změnit nejen natáčecí plán, ale bylo potřeba upravit i obsah. Musíme se vyhýbat fyzickému kontaktu, takže například polibek nahrazujeme darovanou květinou. A jsme bez komparzu. Na pokojích se to zvládnout dá, na urgentu je to už ale složitější. Pomáháme si tedy z vlastních řad. Převlékli jsme do nemocničního maskérky, kostymérky a další členy štábu. I štáb je osekaný na minimum, tak není moc kde brát, nicméně jsme to zvládli,“ prozradil režisér Lukáš Buchar.

(Foto: Modrý kód, FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací