Patnáctou knihu Daniely Kovářové Matkovražedkyně pokřtili Josef Maršálek a Michaela Dolinová

Slýcháte od své matky často větu: „Já jsem ti to říkala?“
 
 
Začalo to knihou Mrtvá z golfového hřiště, poté přišla Smrt v justičním paláci a nyní příběh pokračuje Matkovražedkyní. Román o zločinu není jen dalším případem v detektivní sérii, ale i patnáctou publikací z pera české advokátky a spisovatelky Daniely Kovářové. Sama autorka popisuje knihu jako ironickou, i když není tak k popukání jako třeba Jak chovat muže nebo Jak se žije padesátkám.

Kmotry Matkovražedkyně se stali cukrář a filantrop Josef Maršálek a herečka a moderátorka Michaela Dolinová. Vzhledem k tomu, že hlavním motivem knihy je napjatý vztah matek a dcer, probíralo se toto téma i na slavnostním křtu. Dolinová prozradila, že ona má s maminkou báječný vztah. „Já jsem hrozně rád, že si Daniela vybrala mě jako kmotra, protože ona ta kniha sice píše o mámách a dcerách a naopak, ale spousta těch dcer by mohla být synové, protože můj vztah s mámou byl hrozně komplikovaný. To je prostě na celou knihu,“ svěřil se Maršálek a připomněl tak svoji autobiografii Péct, milovat a žít.

Oblíbený cukrář navíc uvedl i několik důvodů, proč bychom si měli Matkovražedkyni koupit. Dva z nich jsou, že pokud si knihu nepřečteme, nikdy se nedozvíme, co znamená zkratka TMBMR a kdo je to Hafík.

Daniela Kovářová na křtu přiznala, že je velkou fanynkou Kabátů. Což je poznat i na stránkách Matkovražedkyně. Každá kapitola je totiž uvedena tematickým krátkým úryvkem z textů jejich písní. Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací