Poslední díl Modrého kódu této sezóny přinese smrt docenta Šeříka

Trénink resuscitace na figuríně potrápil štáb i herce.
 
 
S příchodem léta hlásí pauzu oblíbené seriály, které baví své fanoušky po celý rok. Jinak tomu není ani u Modrého kódu, který dnes nabídne finále letošní sezóny. Tvůrci naznačují, že nás čeká nejdojemnější seriálový díl roku.

Rozloučit se budeme muset s Aloisem Švehlíkem, který hraje docenta Šeříka. „Věděl jsem od začátku, že moje úloha je tady jen dočasná a že skončí takhle,“ říká Alois Švehlík, který do seriálu vstoupil letos v únoru. Svého kolegu se budou snažit zachránit doktorka Saša Růžičková (Sandra Nováková) a doktor Prokop Hlinka (Ondřej Rychlý), ale jeho smrt odvrátit nedokážou.

Nácvik natáčení této scény provázely jisté potíže. „Když se provádí resuscitace na zdravém člověku, je to nepříjemné pro obě strany. Máme tady proto figurínu oblečenou do kostýmu a na té se můžeme vyřádit. Ale dneska bylo vtipné, že nám šustila, protože byla obalená igelitem, takže jsme řešili, jestli i pana Švehlíka obalíme igelitem, aby šustil také, ale nakonec to nebylo potřeba,“ zavzpomínal na natáčení Ondřej Rychlý.

(Foto: Modrý kód, FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací