Letní filmový program Marienbad Film Festivalu 2020 začíná projekcí snímků Postava k podpírání a Parazit

Filmy se budou promítat nejen v Mariánských Lázních, ale i v pražském Letním kině U Keplera.
 
 
Letošní filmové léto v Mariánských Lázních vyvrcholí již pátým ročníkem Marienbad Film Festivalu od 27. do 30. srpna 2020. Než tato slavnostní chvíle nastane, čeká nás bohatý letní filmový program, a to nejen v Mariánkách, ale i v Praze.

Filmový program Marienbad Film Festivalu je letos rozšířen o pět speciálních projekcí. První veřejné promítání je naplánováno na sobotu 27. června 2020 na Hlavní kolonádě. V rámci tematicky laděné dvojité projekce budou diváci moci zhlédnout jízlivou úvahu režisérů Pavla Juráčka a Jana Schmidta o morálce tehdejší společnosti Postava k podpírání a speciální černobílou režisérskou verzi jihokorejského černé komedie Parazit. Chybět nebude asi speciálním host. Pozvání do Mariánských Lázní na první filmový večer přijala umělecká ředitelka MFF Cork v Irsku a zakladatelka produkční společnosti Girl and Gun Anna Kopecká. Další promítání jsou naplánována na každou druhou sobotu.

Organizátoři Marienbad Film Festivalu ovlivní i pražské kulturní léto, a to v podobě Letního kina U Keplera, které se nachází v prostorách parku Maxe van der Stoela u Gymnázia Jana Keplera na Hradčanech. Každý čtvrtek tu budou moci filmoví fanoušci zhlédnout (většinou) dva snímky, a to od 2. července do 27. srpna 2020. Z programu jmenujme například Až vyjde měsíc, Karel, já a ty, Deštivý den v New Yorku, The Florida Project, Psi nenosí kalhoty a další.

Navíc, každé úterý v Mariánských Lázních nezávisle na festivalu pořádá spolek Marienbad mobilní filmový klub v parku u kolonády Ferdinandova pramene. Promítat se budou filmové hity poslední sezóny.

(Foto: Marienbad Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací