V kinech budou po celé léto hrát Filmy Naživo

Letní programy kin okoření projekt Viktora Tauše.
 
 
Pandemie koronaviru výrazně ovlivnila letošní kulturní léto, protože bylo zrušeno nebo přesunuto mnoho festivalů a akcí. Vzniklo ale i něco nového, a to divadelně filmový projekt Viktora Tauše Filmy Naživo.

V rámci léta budou moci diváci v kinech zhlédnout pět různých představení inscenovaných mimo divadla, v exteriérech, které dodávají obsahu známých divadelních her nový kontext. Každý Film Naživo bude natáčen v jediném živoucím záběru, který autorsky vstupuje do intimního prostoru herců nebo se naopak zaměřuje na svět kolem nich. Prakticky to bude vypadat tak, že divák v kině se bude dívat na to, jak herci v reálném čase hrají a vše snímá kamera.

„Inspirací nám je série živých filmů Amerikánka v hlavních rolích s Terezou Ramba a Eliškou Křenkovou, kterou jsme takto natáčeli a streamovali v čase nouzového stavu. V létě zrušených festivalů a paralyzované kinodistribuce je Film Naživo manifestem schopnosti vyprávět příběhy v souladu s životní realitou našeho světa a světa našich diváků,“ říká k projektu jeho autor Viktor Tauš.

Projekce Filmů Naživo začíná vždy ve 21:00 hodin. První promítání je naplánováno na 18. července, a to La Putyka: Kaleidoscope. Následovat budou Losers Cirque Company: Vzduchem (31. 7.), Heaven’s Gate: Amerikánka (8. 8.), Vosto5: Pérák (29. 8.) a Divadlo Na zábradlí: Tajný agent (12. 9.).

(Foto: Filmy, Naživo, La Putyka: Kaleidoscope)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací