Červencové knižní novinky plné pohádek, dobrodružství a chutí

Série Krutý princ vrcholí, vaření v době krize i výlet za poznáním vlajek.
 
 
Letošní léto je nevyzpytatelné z ohledu počasí i měnící se epidemiologické situace. Kniha je ale spolehlivým kamarádem vždy. Co nám přináší Albatros Media a.s. v červenci? Nejlépe se čte s plným žaludkem, a ten nám zajistí hned dvě nové kuchařky, a to Do ruky a Krizová kuchařka ze Svatojánu. Kluci a holky se budou moci po dobré večeře či svačince začíst do pohádky Ahoj hrdino!, napínavého příběhu Podivná parta či 3D knihy Jakub a kouzelné fazole. Budeme moci i cestovat. Naučná publikace Vlajky světa nám přiblíží báječný svět vlajek a praporů. Poznání nabídne i životopis Biografika: Marilyn Monroe. Naopak napětí se skrývá na stránkách detektivky Komunita. Především čtenářky bezesporu ocení humornou prózu Svedu to na tebe. Chybět nesmí ani poctivá várka oblíbené YA literatury. Tento měsíc přeje lásce a romantice v podobě knih Kluk odvedle a Zatracená láska. Čtenáři série Krutý princ se dočkají vyvrcholení v podobě Královna ničeho.

 

Královna ničeho

Autor: Holly Blacková

Anotace:

„On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Série Krutý princ vrcholí.“

Získat moc je snazší než si ji udržet. Jude na to přišla, když ji zrada krále Cardana připravila o všechno. Je však odhodlaná dostat zpět, co jí patří – a příležitost se brzy naskytne. Pokud chce zachránit život své sestry Taryn, musí riskovat návrat mezi víly a vyrovnat se s přetrvávajícími city ke Cardanovi. Ale Elfhame se mění. Říše stojí na pokraji války, a když je probuzena nebezpečná kletba, Jude musí volit mezi vlastní ctižádostí a lidskostí.

Cena: 369 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, romantika, love story, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy, YA fantasy, YA romantika

Počet stran: 360

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 20. 07. 2020

Ahoj hrdino!

Autor: Karen Young

Anotace:

„Pro malé i větší bojovníky s úzkostí“

Každý z nás někdy pocítil úzkost. Ale víte, jak vzniká? A proč se objevuje i tehdy, když k ní vlastně vůbec není důvod? Může za to neohrožený bojovník, kterého máme všichni v sobě – jmenuje se amygdala. Knížku Ahoj hrdino napsala australská psycholožka Karen Youngová. Srozumitelně a laskavě ukazuje dětem i jejich rodičům, kde se jejich úzkosti berou a jak s nimi pracovat. Úzkost a odvaha jdou vždycky ruku v ruce. Vždycky.

Cena: 239 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 40

Rozměry: 185×227 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 20. 07. 2020

Kluk odvedle

Autor: Kasie Westová

Anotace:

„Kluci jsou na ni krátcí – co když se ale do jednoho zamiluje?“

Šestnáctiletou Charlie Reynoldsovou vychovával jen táta a tři starší bráchové, takže teď dokáže ve sportu porazit každého kluka – včetně svého čestného čtvrtého bratra, souseda Bradena. Jenže když Charlie začne pracovat v módním butiku, zjistí, že v holčičích věcech je úplně mimo. A do toho zkouší před Bradenem utajit, že se do něj zakoukává. Zprvu se v tom snaží kličkovat, ale její taktika se může kdykoli provalit… Dá se tahle hra vůbec vyhrát?

Cena: 299 Kč

Žánr: literatura pro dívky, romantika, love story

Počet stran: 256

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 20. 07. 2020

Podivná parta

Autor: Petr Ondroušek

Anotace:

„Napínavý pohádkový příběh o statečnosti, obětavosti a síle přátelství, který děti chtějí číst znovu a znovu.“

Jedenáctiletá Terezka žije s rodiči na samotě u lesa. Náhodou se jí podaří objevit velké tajemství zvířat. Spolu s pejskem Lumpíkem si najdou nové kamarády, zajdu, srnečka i lesního ducha, a tahle zvláštní partička společně prožije spoustu dobrodružství. Srnečkovi najdou ztracenou mámu, hajnému pomůžou chytit pytláka, ve skalách objeví ukrytý lup a jednomu spolužákovi zabrání spáchat hroznou věc.

Cena: 329 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti

Počet stran: 184

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 20. 07. 2020

Krizová kuchařka ze Svatojánu

Autor: Eva Francová

Anotace:

„Jisté rady, tipy a recepty do nejisté doby“

Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte soběstační! Recepty ze Svatojánu vás naučí chytře se uskromnit, udělat si rozumné zásoby, šetřit přírodu i vlastní kapsu a udržet si klidnou mysl.

Cena: 399 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky, zahrada, zdravý životní styl

Počet stran: 312

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 23. 07. 2020

Do ruky

 

Autor: Daniela Turecká

Anotace:

„Vemte to pořádně do ruky! Padesát receptů, na které prostírání nepotřebujete.“

Připravte se na padesát vymazlených receptů, které vám ukážou, že pod pojmem streetfood se skrývá víc než olejem nasáklé langoše. I na ulici se dá jíst na úrovni! Stačí k tomu špetka experimentu, kvalitní ingredience a odvaha pořádně se do toho zakousnout. Deset šťavnatých kapitol si pod patronát vzali pořádní chlapi – třeba Lukáš Hejlík, Ben Cristovao nebo Jan Gemrot. Pojďte se s nimi dobře najíst! Rukavičky k tomu vážně potřebovat nebudete.

Cena: 349 Kč

Žánr: hobby – ostatní, osobnosti, moderní kuchařky

Počet stran: 200

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 27. 07. 2020

Biografika: Marilyn Monroe

Autor: kolektiv

Anotace:

„Neotřelý, komplexní a srozumitelný pohled na život, dílo i odkaz nezaměnitelné hvězdy stříbrného plátna“

Většina lidí zná Marilyn Monroe jako ikonu Hollywoodu, pojí se s ní však také spousta zajímavých faktů. Věděli jste například, že během života vystřídala 43 různých bydlišť? Že byla vášnivou čtenářkou a v době své smrti měla rozečtenou kultovní knihu Harper Lee Jako zabít ptáčka? Nebo že se vzepřela tlaku hollywoodských studií, založila si vlastní produkční společnost a stala se tak první ženou filmového průmyslu, která vlastnila majoritní podíl takto velké firmě? Objevte neznámé stránky kultovní blondýny!

Cena: 269 Kč

Žánr: non-fiction, poznání, vzdělání, životopis

Počet stran: 96

Rozměry: 148×210 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 27. 07. 2020

Vlajky světa

Autor: Annabel Savery

Anotace:

„Vydej se na výlet za poznáním vlajek a praporů!“

Objev báječný svět vlajek! Tato knížka plná aktivit obsahuje fascinující údaje o vlajkách a zemích z celého světa. Nově nabyté znalosti si budeš moct ověřit v různých kvízech, hádankách a dalších cvičeních, které tě zabaví na dlouhé hodiny.

Cena: 249 Kč

Žánr: další dětské naučné knihy, luštění, rébusy a hry pro děti

Počet stran: 96

Rozměry: 230×260 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 27. 07. 2020

Jakub a kouzelné fazole

Autor: Vojtěch Kubašta

Anotace:

Představte si, že by vám přes noc na zahrádce vyrostly obrovské fazolové stonky, vyšší než kostelní věž. Když se to stalo chudému Kubovi z naší pohádky, bez váhání po nich vylezl rovnou do nebe. Co tam našel? A jestlipak se dostal zpátky? Objevujte zas a znovu klasický anglický příběh, tentokrát v jedinečném zpracování slavného českého výtvarníka Vojtěcha Kubašty, na jehož knihách vyrůstaly generace dětí v České i Slovenské republice.

Cena: 249 Kč

Žánr: pohádka, 3D knihy

Počet stran: 12

Rozměry: 253×193 mm

Nakladatelstvi: B4U Publishing

Datum vydání: 27. 07. 2020

Svedu to na tebe

Autor: Lucie Šilhová

Anotace:

„Osm tváří jedné ženy. Od autorky bestselleru Beru to na sebe.“

V posteli Šípková Růženka, ve společnosti Popelka a v kuchyni Bětuška s hrncem, co sám vaří kaši. To je můj recept na šťastný život. Můj muž to však vidí jinak. Do postele chce kurtizánu, do společnosti dámu a do kuchyně hospodyňku. Ale proč mu nedopřát místo tří žen rovnou třeba osm? Vždyť každá z nás je báječná. Ohnivá i lenivá. Svá i nesvá. Živá i neduživá. Laskavá i třaskavá. Jen si o nich přečtěte a uvidíte, že by byla škoda některou vynechat.

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, česká próza, humor

Počet stran: 256

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 30. 07. 2020

Zatracená láska

Autor: Tess M. Puffrová

Anotace:

„Každý z nich je úplně jiný, a přece se přitahují jako magnety. Napínavý román pro ty, co ještě nepřestali věřit v pravou lásku.“

Devatenáctiletá Anna Laneová má přísné rodiče, a tak na rozdíl od svých vrstevnic nemůže chodit na večírky ani randit s kluky. I přesto hledá kličky, jak pravidla obcházet. Jednoho dne se stane svědkyní přepadení. Nepříjemná událost ji svede dohromady s o dva roky starším Maddoxem. Pro oba tím začíná kolotoč vyšetřování a nečekaných událostí. A zatímco se Maddox snaží Annu ulovit, do hry se dostává někdo další, kdo tajně sleduje každý její krok.

Cena: 329 Kč

Žánr:  YA romantika

Počet stran: 392

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 16. 07. 2020

Komunita

Autor: Ragnar Jónasson

Anotace:

Una se rozhodla přestěhovat z Reykjaviku téměř na okraj civilizace. Původně si tady chtěla odpočinout. Lidé tady ale žijí jinak a mají spoustu tajemství…

Cena: 369 Kč

Žánr: detektivka

Počet stran: 288

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 23. 07. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací