Premiéra filmu Muž, který stál v cestě: Tomáš Töpfer promluvil o natáčení a ztvárnění Františka Kriegla

„Zlu se nesmí ustupovat. Nikdy!“

Tak zní vzkaz historického dramatu Muž, který stál v cestě, který natočil režisér Petr Nikolaev. Ústředím bodem filmu je příběh hrdinství a vzdoru Františka Kriegla, muže, který se postavil moci sovětského impéria. 

Slavnostní promítání v pražském kině Lucerna uvedla bohatá herecká a tvůrčí delegace: Tomáš Töpfer, Zuzana Mauréry, Adrian Jastraban, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Jaroslav Pížl, Kajetán Písařovic, Petr Nikolaev, Miloslav Šmídmajer a mnozí další. Všichni zúčastnění drželi minutu ticha a vyjádřili tak soustrast rodině herce Dana Heribana, který se premiéry bohužel nedožil.

Ústřední role, lékaře a politika Františka Kriegla, se chopil Tomáš Töpfer, kterému jsme během premiéry položili několik otázek. V krátkém rozhovoru se herec svěřil, že je velmi rád, že tento film vznikl a přiblížil emotivní natáčení v Buči. Prozradil nám i tajemství jeho vizuální proměny a jak na změnu reagovala jeho rodina. V rozhovoru se dále dozvíte, jak se na roli připravoval či jaké je, podle něho, poslání historického dramatu.

Jak to na slavnostní projekci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací