Filmové události #34/20: Seriál Koruna má svoji princeznu Dianu a čtvrtý Matrix bude bez Morpheuse

Jsou i tu i novinky ze světa Hercula Poirota, Sherlocka Holmese nebo Pinocchia.
 
 
Olivia Wilde bude režírovat film o Spider-Woman. DC je zase připraveno přijmout zpět Amber Heard i Ezru Millera. Nový snímek Zacka Snydera čelí problémům. Daniel Dae Kim a Randall Park plánují společný film. Už víme, kdy se na obrazovky vrátí Lovci duchů. Jeden z hlavních představitelů, Jensen Ackles, se pak objeví v novém seriálu. Na velkém plátně se představí i Björk. Pinocchio Guillerma del Tora má svoje hvězdné obsazení. Čtvrtý Matrix se začne brzy točit, ale bez jedné postavy. Netflixovská Koruna obsadila roli princezny Diany. Snímek Enola Holmes se představil v první ukázce. Klip nabídl i jiný slavný detektiv, Hercule Poirot tentokrát řeší Smrt na Nilu. A je tu i první trailer k dramatu On the Rocks.

#34/20

Hollywoodská herečka a režisérka Olivia Wilde (Dr. House, Kovbojové a vetřelci, Šprtky to chtěj taky) má na stole další projekt. Tentokráte se má ujmout režie snímku z komiksového světa Marvelu. Pod studiem Sony by údajně měla natočit tajný marvelovský film točící se kolem ženské hrdinky. Pravděpodobně by mělo jít o Spider-Woman, dámský protiklad k slavnému Spider-Manovi.

Své vlastní plány má i konkurenční DC. Na plátno plánuje vrátit herce Amber Heard (Mera v Aquamanovi) a Ezru Millera (Flash v Lize spravedlnosti). Oba v uplynulém roce čelili četným kontroverzím. Heard měla spor s bývalým manželem Johnnym Deppem, kde vzešlo najevo, že ho zneužívala. Miller byl zase přistižen, jak na videu škrtí a tiskne nějakou ženu k zemi. I přes to se však studio rozhodlo dát oběma hercům šanci, jak to však dopadne, je otázka.

(Foto: Liga spravedlnosti, Aquaman, Warner Bros. Pictures) 

Známou tváří DC je i režisér Zack Snyder. Ten nově natočil pro Netflix zombie horor Army of the Dead. V jedné z rolí se zde však měl objevit komik Chris D’Elia, který byl nedávno obviněn ze sexuálního obtěžování a také z toho, že zkoušel navázat nevhodné kontakty s dětmi. Snímek už je sice natočený, ale Snyder bude muset jeho roli přeobsadit a scény s ním přetočit.

Film o velké loupeži typu Dannyho parťáků, akorát z asijského prostředí. Přesně to chystají herci Daniel Dae Kim (Ztraceni) a Randall Park (Ant-Man a Wasp).  Podle nich by se měl snímek inspirovat zmíněnými Dannyho parťáky, komedií Do naha! a krimi dramatem Better Luck Tomorrow. Herecké obsazení by pak kromě Kima a Parka mělo obsahovat převážně herce asijského původu.

Jásat pak mohou fanoušci seriálu Lovci duchů. Tvůrci oznámili, kdy se na obrazovky konečně vrátí finální patnáctá řada, která byla kvůli covid-19 v půli přerušená. Podle plánů by to mělo být 8. října. Měly by však také nastat nějaké změny ve scénáři, které bylo nutné podniknout z bezpečnostních opatření kvůli probíhající pandemii.

Jednou z hvězd zmíněných Lovců duchů je i Jensen Ackles. Ten ani po skončení seriálu nebude mít nouzi o práci. Dostal totiž roli v pořadu The Boys vysílaném stanicí Amazon Prime Video. Měl by se objevit v třetí řadě jako Soldier Boy, postava inspirovaná Kapitánem Amerikou. Shodou okolností, Ackles se kdysi ucházel právě o roli Kapitána Ameriky.

Neobvyklou roli pak přijala islandská zpěvačka Björk. Ta se má objevit jako čarodějnice pojmenovaná The Slay Witch ve snímku Roberta Eggerse (Maják). Objeví se zde po boku Nicole Kidman, Willema Dafoea, Alexandra Skarsgarda či Ethana Hawka.

Obdobně hvězdné obsazení má chystaná stop-motion adaptace Pinocchia, kterou si připravil Guillermo del Toro. Objevit se zde mají Ewan McGregor, David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Ron Perlman a jako titulní dřevěný kluk Gregory Mann.

Novinky přinesla i očekávaná čtvrtá instalace sci-fi Matrix. Její natáčení by mělo brzy po koronavirové pauze začít. Ovšem nově bez herce Laurence Fishburna coby Morpheuse, který si zde svou roli údajně nezopakuje. Podle jeho slov, mu to tvůrci nenabídli.

Naopak netflixovský seriál Koruna či The Crown obsadil Elizabeth Debicki (Velký Gatsby) do role princezny Diany. Debicki by se této postavy měla zhostit v plánované páté a šesté řadě.

Netflix také chystá snímek Enola Holmes, zabývající se stejnojmennou sestrou slavného detektiva Sherlocka Holmese. V titulní roli se zde představí Millie Bobby Brown, její bratry Sherlocka a Mycrofta pak ztvární Henry Cavill a Sam Claflin, jejich matku si pak zahraje Helena Bonham Carter. Tvůrci v uplynulém týdnu přichystali pro fanoušky první ukázku. Enola Holmes pak bude mít premiéru 23. září.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Netflix US (@netflix),

Belgický kolega Sherlocka Holmese, Hercule Poirot se pak také představil v první ukázce ke svému novému chystanému filmu. Tentokráte se chystá řešit Smrt na Nilu. Do role slavného pedanta se po Vraždě v Orient Expressu vrátí Kenneth Branagh, po jeho boku se tu pak objeví Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening nebo Russell Brand a další.

Na závěr tu pak máme trailer k dobrodružnému dramatu On the Rocks, za kterým stojí slavná režisérka Sofia Coppola a stanice Apple TV+.  Snímek se točí kolem mladé matky (Rashida Jones), která se spojí se svým otcem (Bill Murray), který slavným playboyem, na dobrodružství v New Yorku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací