Víkend plný filmových premiér a Josef Trojan v young stars na 60. Zlín Film Festivalu

Trojici young stars doplní Tomáš Dalecký a Tomáš Mrvík.
 
 
Příští pátek, tedy 4. září 2020 startuje 60. Zlín Film Festival, který bude zahájen nadupaným víkendem plným filmových premiér, které přijedou uvést tvůrčí a herecké delegace. Těšit se tak můžeme na speciální promítání snímků Největší dar, Smečka, Léto patří rebelům a Mlsné medvědí příběhy.

V pátek dopoledne otevře festival pohádka Největší dar, kterou doprovodí netradiční módní přehlídka a setkání s hereckými představiteli. Sobota bude patřit koprodukčnímu snímku Smečka z prostředí juniorského hokeje. Neděle nabídne hned dva tituly, a to slovensko-německý film pro děti Léto patří rebelům a animovaný povídkový příběh pro nejmenší Mlsné medvědí příběhy. Celkem na malé i větší diváky čeká více než 300 filmů z 50 zemí světa.

I letos do Zlína dorazí young stars. Tentokrát pozvání přijali tři mladí a talentovaní čeští herci. „Všechny tři letošní young stars mají co říct mladé generaci a mohou pro ni být velkým vzorem,“ uvedla umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová.

Mezi nejznámější z trojice bezesporu patří Josef Trojan, kterého teď aktuálně můžeme v kinech vidět ve filmu Šarlatán, kde hraje spolu se svým otcem Ivanem Trojanem stejnou postavu. Do Zlína ovšem přijíždí s komorním psychologickým dramatem Abstinent režiséra Davida Vignera, které vypráví příběh dospívajícího mladíka, jenž se léčí v protialkoholní léčebně. Zbývající dva herci jsou propojeni se snímkem Smečka, a to Tomáš Mrvík a Tomáš Dalecký. Druhý jmenovaný zazářil minulý rok v romantickém dramatu Uzly a pomeranče. Mrvík debutoval v road movie Všechno bude.

(Foto: Zlín Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací