Bábovky, Trhlina, Meky, Modelář, Krajina ve stínu, Šarlatán a další zajímavé české filmy na Finále Plzeň 2020

33. Finále Plzeň odhalilo program i zpřísněná hygienická opatření.
 
 
Nejzajímavější české filmy, seriály a dokumenty nejen uplynulého roku, ale i žhavé předpremiéry a premiéry nabídne již 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který se koná od 25. do 30. září 2020. Během šesti dnů zabojují soutěžní tituly o Zlatého ledňáčka a diváci se podívají neje do Měšťanské besedy a přilehlých Kopeckého sadů, ale nově i do nedalekého Divadla Dialog.

Čtyři týdny před zahájením festivalu odhalilo 33. Finále Plzeň svůj program, který čítá desítky filmů. Které projekce byste si ale rozhodně neměli nechat ujít? Mezi TOP tituly bezesporu patří Bábovky režiséra Rudolfa Havlíka, které vznikly na motivy stejnojmenné knihy Radky Třeštíkové, kritiky i diváky kladně hodnocený Šarlatán Agnieszky Holland, kde hlavní roli ztvárnil Ivan Trojan spolu se svým synem Josefem, životopisné drama Amundsen, které se z velké části natáčelo v České republice pod režisérskou taktovkou Espena Sandberga (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta), dokument Meky, nový film Bohdana Slámy Krajina ve stínu, příběh dvou kamarádů Modelář či snímek o vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Sviňa. To je ale jen malá ochutnávka programové nabídky, kompletní přehled je již teď zveřejněn na webu festivalu.

Letošní ročník ale bude jiný, než ho známe. Kromě nového festivalového místa v podobě Divadla Dialog bude Finále Plzeň ovlivněno pandemií koronaviru a uskuteční za dodržení veškerých aktuálně platných hygienických a protiepidemických opatření. „Vstupenky si mohou zakoupit pouze registrovaní návštěvníci, a to nejlépe on-line. Prodej vstupenek na místě bude probíhat ve dvou oddělených boxech, tak aby bylo eliminováno tvoření front. Vstupenky jsou nepřenositelné,“ vysvětlují organizátoři. I u projekcí zdarma bude nutné vyzvednout si předem vstupenku. Do sálu nebude vpuštěn nikdo bez akreditace či platné vstupenky. Chybět nebude pravidelná dezinfekce sálů, stojany s dezinfekčním roztokem či upozornění na nasazení roušky po přesažení kapacity 100 osob v sálu. Na vše bude dohlížet speciální tým „dezinfekce crew“.

„Letošní ročník bude možná skromnější, ale o to srdečnější a pohodovější. Cítím, jak nám všem v týmu, ale i lidem z filmové branže chybí společné setkávání, filmy na velkém plátně a plné sály. Doufám, že to stejně mají i diváci. Pokusíme se udělat vše, aby se nemuseli bát k nám zavítat a užili si festival s námi. Moc nám pomohli naši partneři, díky nimž můžeme pokračovat, ale festival bez návštěvníků by neměl smysl,“ uvedla ředitelka Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová.

(Úvodní foto: Bábovky, CinemArt) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací