Seriály Hodinka, Vražedná konstelace, Dědictví a Špinavý byznys jsou k vidění na Televizi Seznam

Seriály ze skandinávské a britské produkce zpestří podzimní večery.
 
 
Nejen gurmáni, milovníci automobilů, fandové One Man Show či animáků ocení podzimní schéma Televize Seznam. Na obrazovky počítačů, mobilů, tabletů či chytrých televizí míří i špionážní drama Hodinka, drama Dědictví či krimi seriály Vražedná konstelace a Špinavý byznys.

Od 31. srpna každé pondělí můžeme strávit 60 minut s Hodinkou. Toto špionážní drama nás přenese do minulosti, do doby, kdy hrozilo, že studená válka přeroste ve válku skutečnou. Děj se točí především kolem tří postav, a to žurnalisty Freddiho (Ben Whisha, producentky Bely (Romola Garai) a moderátora Hectora (Dominic West). Tito členové redakce BBC se musí rozhodnout, co je pro ně důležitější. Je to loajalita k vlastní zemi nebo pravda a objektivita? Mezi atraktivní vlastnosti seriálu patří především kombinace historických faktů a žánru špionážní drama, neokoukané prostředí redakce BBC, atmosféra a kostýmy 50. let minulé století, propracované dialogy a herecké obsazení. Romola Garai a Dominic West byli za svůj výkon dokonce nominováni na ocenění Zlatý glóbus.

Středeční večery od 2. září patří dánskému Dědictví. Toto drama působí velmi nenápadně. Nejprve se krátce seznámíme se svéráznou umělkyní, která náhle umírá a v tu chvíli začíná boj o dědictví. Námět seriálu je na první pohled obyčejný a již zmíněnou nenápadnost podtrhuje i pomalé tempo vyprávění. Tato pozvolnost ale dává tvůrcům i hercům dostatek prostoru k tomu, aby vykreslili charaktery postav, jejich tajemství i minulost. V ústředních rolích se představí Trine Dyrholm, Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund a Mikkel Boe Følsgaard.

Švédské krimi drama Vražedná konstelace, jež vzniklo na motivy knihy Skočný příliv (Rolf Börjlind & Cilla Börjlind), nás seznámí se studentkou policejní školy, která dostane na prázdniny úkol prozkoumat nevyřešený, skoro 30 let starý případ vraždy mladé těhotné ženy. Olivia (Julia Ragnarsson) během svého pátrání zjistí, že na případu pracoval i její nedávno zemřelý otec. Spolu s bývalým vyšetřovatelem Tomem Stiltonem (Kjell Bergqvist) začíná tento složitý úkol rozplétat od 3. září každý čtvrtek. I když se jedná o seriál ze skandiinávské produkce, děj se odehrává během léta, tudíž chybí charakteristický severský chlad, déšť a šedivost.

Dánskému krimi Špinavý byznys ovládá od 5. září sobotní večery. Ve vodě u dánského pobřeží poblíž větrné elektrárny je nalezena mrtvola muže. I když se na první pohled zdá, že se jedná o nehodu, detektiv Mads (Thomas Bo Larsen) si to nemyslí. Vyšetřování ho zavede až do jedné z nejúspěšnějších energetických společností v Dánsk Ennergeenu, které šéfuje generální ředitel Alexander Sødergren (Nikolaj Lie Kaas). Z obyčejného krimi se tak stává krimi hospodářské, které se zabývá korupcí, spekulantstvím i otázkou, kam až je člověk ochoten zajít v honbě za větším ziskem. Z obsazení bezesporu zaujme Thomas Bo Larsen, jeden z nejznámější dánský herců, který ztvárnil samotného detektiva Madse.

(Úvodní foto: Kudos Film & Television Ltd – © BBC, foto: NFA, Televize Seznam)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací