Dokument Karel: Olga Malířová Špátová promluvila o natáčení s Karlem Gottem

„Je to poslední rok jeho života. Film ale není smutný.“
 
 
Již za necelé tři týdny vstupuje do českých kin celovečerní dokument Karel o zpěvákovi Karlu Gottovi, který přiblíží mistrovo soukromí, rodinný život i zákulisí koncertů. Režisérka Olga Malířová Špátová strávila po boku Karla Gotta celý rok, aby (nejen) jeho fanouškům umožnila toto přátelské setkání.

„Film Karel je o Karlu Gottovi. Je to poslední rok jeho života. Film ale není smutný. Nebojte se. Řekla bych, že je z větší části veselý, pozitivní, radostný, protože Karel takový byl. Karel by byl strašně smutný, kdyby ten film nebyl i vtipný, protože on byl strašně vtipný,“ popsala režisérka dokument Karel a dodala: „Je to o celém jeho životě. Řekla bych, že je to nejen ten současný rok. On je otcem čtyř dcer a mužem své ženy Ivany, ale zároveň se s ním vracím do důležitých chvil jeho života. Do jeho nádherného naplněného muzikantského života. Takže ten film má několik linek: muzikantskou, vztahovou a pak je tam to odcházení ze života.“

Malířová Špátová s Karlem Gottem nespolupracovala poprvé. Již v roce 2009 byl uveden TV film Fenomén Gott, který patřil mezi nejsledovanější pořady toho roku. Což byl také jeden z důvodů, proč Karel Gott a Ivana Gottová oslovili právě Olgu Malířovou Špátovou, aby zrežírovala celovečerní dokument Karel. Režisérka během rozhovoru na Finále Plzeň prozradila, že díky zpěvákově povaze a touze druhým vyhovět a spoluvytvářet se Karel Gott stal vlastně spolurežisérem snímku. A sám navrhoval, co všechno by měl film obsahovat.

Během natáčení se štáb i s Karlem Gottem podíval do jeho rodného města. „Točili jsme koncert v Plzni v lednu roku 2019. Byl to jeden z mála jeho posledních koncertů, které měl. Byl tady hrozně šťastný. Říkal: „Moji Plzeňáci mi rozumějí.“ A oni ho vítali, křičeli, smáli se.“ Navíc nedaleko Plzně vznikl jeden z nejsilnějších záběrů filmu. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací