Říjnová knižní příprava na dlouhé podzimní večery i Vánoce

Vánoční mlsání, pohádkový adventní kalendář, vzdělávání i dobrodružné čtení.
 
 
S příchodem podzimu začíná období, kdy trávíme večery doma s knihou a o slovo se hlásí i blížící se Vánoce. Se vším pomohou knižní novinky od Albatros Media. Na nejkrásnější svátky v roce se nejvíce těší ti nejmenší. Letošní adventní kalendář nemusí být pouze o čokoládě, protože Adventní pohádky nadělují čtyřiadvacet kouzelných příběhů s čerty, princeznami, odvážnými chasníky a dalšími pohádkovými bytostmi. Dětské čtenáře bezesporu potěší i hravé vyprávění Fína a Zef: Příběh surikat. Kluci a holky ze Správné pětky se vydají na své předposlední dobrodružství s podtitulem tajemství Šeptajícího ostrova. Poznání, ponaučení i nové dovednosti nabídne hned několik publikací. Nakresli si vlastní komiks je určený pro všechny začínající umělce a komiks Neuvěřitelné dějiny lékařství popisuje jednotlivé etapy vývoje lékařství hravou formou. Jiří Žák a Matěj Pospíšil nám umožní blíže poznat božského Káju prostřednictvím Karel Gott: ilustrovaný životopis. A dokonce se bude i péct, a to po boku Josefa Maršálka a kuchařky Moje sváteční pečení. Chybět nebude ani beletrie. Romanticky založené ženy určitě ocení román Notting Hill pod sněhem. Příběh o vině a dobrodružství, to jsou Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinské. Fantasy dobrodružství v sobě skrývají sci-fi Průsvitní, mysteriózní román Devátý spolek  a druhý díl trilogie Temný kvítek.

Temný kvítek

Autor: Crystal Smithová

Anotace:

„Krvavá magie si vybírá svoji daň! 2. díl fantasy trilogie.“

Život princezny Aurélie je v troskách, stejně jako království, které chtěla zachránit. Její snoubenec zahynul na lodi a bratr, který se měl stát v jejich zemi králem, musí čelit odporu ze strany Tribunálu. Když během korunovační noci dojde k převratu, Aurélie je nucena uprchnout. Aby zachránila sebe a svou rodinu, pustí se do sebevražedného boje. Najde v nejtemnějších chvílích jiskřičku naděje? Pomůže jí láska, kterou považovala za ztracenou?

Cena: 369 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 344

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 1. 10. 2020

Správná pětka a tajemství Šeptajícího ostrova

Autor: Enid Blytonová

Anotace:

„Předposlední dobrodružství Správné pětky!“

Pětka dostane za úkol pohlídat svérázného Wilfrida, který to zázračně umí se zvířaty, zato s lidmi moc ne. Z jeho chaty u moře je nádherný výhled na záliv a také na tajemný Šeptající ostov, u jehož břehů už záhadně zmizelo mnoho lidí. Děti se zařeknou, že tentokrát si chtějí od dobrodružství odpočinout a jen si užít prázdniny, to si je ale najde samo… Podaří se jim odhalit tajemství nebezpečného Šeptajícího ostrova? Tentokrát to opravdu nebude legrace…

Cena: 229 Kč

Žánr: detektivka pro děti

Počet stran: 144

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 2. 10. 2020

Devátý spolek

Autor: Leigh Bardugo

Anotace:

„Mysteriózní román z prostředí elitní univerzity od bestsellerové autorky Leigh Bardugo!“

Alex Sternová není zrovna typickou adeptkou pro studium na Yale. Právě naopak – bezcílně se potácí světem drog, ubíjejících zaměstnání a špatných rozhodnutí. Přesto dostane druhou šanci: stipendium na této prestižní univerzitě. V čem je háček? Během studia musí monitorovat podivnou činnost yaleských tajných spolků, z nichž vzešli nejvlivnější lidé světa. Jenže brzy se ukáže, že jejich okultní aktivity jsou trochu silná káva i pro ty nejotrlejší…

Cena: 399 Kč

Žánr: román, fantasy

Počet stran: 496

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 8. 10. 2020

Moje sváteční pečení

Autor: Josef Maršálek

Anotace:

„Stylové recepty, nádherné fotografie, nečekané chutě. Pečte s populárním českým cukrářem!“

Přemýšlíte, jak dodat svátečnímu pečení jiskru? Zkuste tentokrát rozvonět svou kuchyni trochu jinak! V šedesáti unikátních receptech inspirovaných dětstvím, zážitky z cest i aktuálními světovými trendy vám ukážu, jak z klasického cukroví udělat něco výjimečného. Podělím se s vámi také o své tajné tipy, takže společně zvládneme cukrařinu špičkové úrovně přímo u vás doma. Pojďme se do toho pustit – sladce, s láskou a společně!

Cena: 399 Kč

Žánr: hobby – ostatní, moderní kuchařky

Počet stran: 256

Rozměry: 200×230 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 8. 10. 2020

Průsvitní

Autor: Martin Šinkovský

Anotace:

„Vydejte se do města K. a odhalte tajemství, která ukrývá!“

Co dělat, když jste poslední svého druhu na celém světě? Nesnášíte město, ze kterého se nemůžete hnout, s nikým si nerozumíte a marně hledáte spřízněnou duši. Alan pracuje v podzemním klubu, Zaira v obřím nákupním středisku a oba se od svého okolí výrazně odlišují. Žijí v jednom městě, jsou si souzeni, a přesto k sobě nemůžou. Dva ztracenci, kteří nikam nezapadají, avšak osud celého lidstva je spjat s jejich existencí.

Cena: 269 Kč

Žánr: román, thriller, sci-fi, fantasy

Počet stran: 296

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 12. 10. 2020

 

Hvězdy na cestě

Autor: Karin Krajčo Babinská

Anotace:

„Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý“

V minulosti stárnoucího slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy, se skrývá tragédie, která navždy změnila jejich životy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby tu splnili jedno poslední přání. Podaří se jim během společných dnů ustát řadu vypjatých situací a najít k sobě ztracenou cestu? Emotivní vyprávění o vině a odpuštění vás spolu s hrdiny dovede k jasnému poselství: Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý.

Cena: 349 Kč

Žánr: román

Počet stran: 304

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 15. 10. 2020

Karel Gott: ilustrovaný životopis

Autor: Jiří Žák, Matěj Pospíšil

Anotace:

„Na závěr každé skladby a písně má zaznít akord…“

Nebylo, není a asi nikdy ani nebude slavnějšího českého zpěváka, než je Karel Gott. Tato kniha ovšem představuje božského Karla úplně jinak. Jeho život v obrazech a jako jeden fantastický příběh. Připomeňte si jeho začátky v Semaforu, nejlepší hity, slavné kolegy i všechny zpěvákovy ženy… Vraťte se s ním do uvolněných šedesátek, normalizovaných sedmdesátek, barevných osmdesátek i svobodných devadesátých let a prožijte svůj život s Gottem ještě jednou!

Cena: 399 Kč

Žánr: komiks, životopis, osobnosti, hudba

Počet stran: 144

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 15. 10. 2020

Adventní pohádky

Autor: Dana Doležalová

Anotace:

„S pohádkovým adventním kalendářem tu Vánoce budou coby dup!“

Prožijte s vašimi dětmi kouzelný předvánoční čas a zpříjemněte si čekání na Ježíška společným čtením. Dvacet čtyři pohádek vás přenese do světa čar a kouzel, ve kterém potkáte bohaté prince i odvážné chasníky, pyšné princezny i chudé dívky. Nebudou chybět čerti, vodníci či andělé, kteří dokážou splnit i ta nejtajnější přání. Třeba jedno splní i vám…

Cena: 299 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 104

Rozměry: 205×240 mm

Nakladatelstvi:  Fragment

Datum vydání: 22. 10. 2020

Nakresli si vlastní komiks

Autor: Robert Trojanowski, Piotr Kasiński

Anotace:

„Podle této knihy se naučíš úplně všechno, co potřebuješ umět pro kreslení komiksu!“

Mají vaše děti rády komiksy a rády kreslí? Pak je pro ně tato kniha plná zábavy i ponaučení jako stvořená! Děti se podle ní naučí hravou formou základy tvorby komiksu, jeho zákonitosti, používané prvky a jevy. Mohou do ní kreslit, psát, vytvářet vlastní scénáře, vystřihovat, čmárat a dělat cokoli, co jim umožní nakreslit si svůj vlastní a jedinečný příběh. Na 240 stranách autoři vysvětlí základní postupy, naučí děti vytvořit své akční hrdiny, kresbou vyjadřovat emoce, nálady, napětí, zvuky, pohyb, účesy…

Cena: 299 Kč

Žánr: komiks, dětská dílna, luštění, rébusy a hry pro děti

Počet stran: 240

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 22. 10. 2020

Neuvěřitelné dějiny lékařství

 

Autor: Jean-Noël Fabiani

Anotace:

„Historie medicíny v komiksu“

Věděli jste, že první lékaři byli původně lazebníci? A že by svět nepoznal penicilin, kdyby si Pasteur v laborce uklízel? Publikace v sobě spojuje lehkost a hravost, kterou komiks ze své podstaty představuje, a poměrně náročné téma – popisuje jednotlivé etapy vývoje lékařství do nejmenších odborných detailů. Netradiční zážitek, který kniha čtenáři přináší, tak posouvá hranice populárně-naučné literatury a bude bavit profesionály, studenty i laiky.

Cena: 399 Kč

Žánr: komiks, encyklopedie, historie oborů, další dětské naučné knihy, stručná historie, lékařství a medicína

Počet stran: 240

Rozměry: 215×294 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 22. 10. 2020

Fína a Zef: Příběh surikat

Autor: Ivona Březinová

Anotace:

„Hravé vyprávění o roztomilých surikatách se spoustou rébusů a zajímavostí v přiloženém sešitě“

V africké poušti Kalahari žije malá surikata Fína a její velká rodina. Fína se rozhodně nenudí, protože s kamarádem Zefem vyvádí jednu vylomeninu za druhou. Občas ale musí dávat pozor – život v poušti může být pěkně nebezpečný. Jednoho dne se poblíž surikatí nory objeví podivná skořápka, z níž vylezou dva neznámí tvorové. Nemají ocas, chodí po dvou a jejich tělo je pokryté barevnou svlékací srstí. Vyklubou se z nich přátelé, nebo nepřátelé?

Cena: 249 Kč

Žánr: příběhy o zvířatech

Počet stran: 56

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 26. 10. 2020

 
Notting Hill pod sněhem

Autor: Jules Wake

Anotace:

„Najde pravou lásku dřív, než roztaje sníh?“

Violu v londýnském metru zaujme muž, který musí být tím pravým. Mají totiž spolupracovat na stejném školním vánočním představení, což nemůže být náhoda. Hráčka na violu touží po svátcích plných lásky. Ale Nate není zrovna ideálním adeptem. Kromě dcerky má také manželku, která dala přednost kariéře v zahraničí, ale kdykoliv se může vrátit domů. Vysnila si Viola příliš nereálný dárek? Vánoce jsou přece časem splněných přání… i těch nejodvážnějších.

Cena: 399 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story, světová beletrie

Počet stran: 368

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 29. 10. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací