Petr Kolečko dotočil film Zbožňovaný, svůj druhý režisérský počin

Hlavní role se zhostil Jiří Bartoška.
 
 
Božský děda, tak zněl pracovní název nového českého filmu Zbožňovaný, za jehož režií i scénářem stojí Petr Kolečko. A jak již obě pojmenování naznačují, titulní roli nemohl ztvárnit nikdo jiný než božský Jiří Bartoška.

Po úspěšné komedii Přes prsty Petr Kolečko opět usedl na režisérské křeslo a rozhodně se nejedná o náhodu, protože umělec měl pro tuto volbu osobní důvody. „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ svěřil se Petr Kolečko.

Příběh nás seznámí s uznávaným a všemi oblíbeným pediatrem Zdeňkem (Jiří Bartoška), který jde do důchodu a těší se na zasloužený odpočinek. Stejné pocity sdílí i jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), dcera Zuzana (Petra Hřebíčková) a vnučka Aneta (Martina Czyzová). Do hry se ale dostává i ortopedka Dana (Ivana Chýlková), se kterou Zdeněk udržuje téměř 40 let milenecký vztah. Bezstarostná pohoda se tak brzy promění v pěkně horké chvíle.

Vedle již zmíněných herců ve filmu uvidíme i Jiřího Langmajera, Štěpána Kozuba a další. „Jsem vděčný, že se podařilo dát dohromady takové skvělé obsazení. Už v přípravách jsme s herci jejich role probírali a já jsem otevřený připomínkám, nemám problém text změnit, pokud je to ku prospěchu věci. I při samotném natáčení se stávalo, že jsme třeba upravovali dialogy, tak, aby se v nich cítili komfortně. Rozhodně nehodlám herce do něčeho instalovat, naopak jsou pro mě inspirací,“ řekl scenárista a režisér v jedné osobě.

Film Zbožňovaný se natáčel během srpna a září a nyní na řadu přichází postprodukční práce. Premiéra snímku je naplánovaná na léto nebo podzim příštího roku. „Jsem rád, že i v téhle době se podařilo film dotočit a nyní budeme mít dostatek času na střih a dokončení, protože tahle část má v sobě hodně dramaturgické práce, která je mi blízká,“ doplnil Kolečko.

(Foto: Zbožňovaný, MOJOFilm s.r.o – Miloš Schmiedberge)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací