Soutěžní festival středoevropské kinematografie 3KinoFest letos proběhne on-line

Festival otevře drama I Never Cry.
 
 
Mimořádná opatření kvůli koronaviru velmi ovlivnila kulturní dění (nejen) u nás. O sedmý ročník soutěžního festivalu středoevropské kinematografie 3KinoFest ale nepřijdeme, protože se z kin Atlas a Ústřední knihovny na Mariánském náměstí přesune do on-line prostředí.

Od 4. do 15. listopadu 2020 si tak mohou filmoví fanoušci užít to nejlepší z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky z pohodlí a bezpečí svého domova. Organizátoři dokonce připravili i rozhovory mezi tvůrci a diváky, které budou probíhat prostřednictvím dvou studií ve Varšavě a v Praze.

Program festivalu nabídne přes 30 filmů z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky, jež budou na webu 3KinoFestu zpřístupňovány postupně a budou zde aktivní až do jeho zakončení. Zahajovacím snímkem letošního ročníku se stane premiéra dramatu polského režiséra Piotra Domalewského s názvem I Never Cry (Jak najdalej stąd). Dále budou zařazeny například projekce filmu Supernova nebo životopisného počinu o slavném jazzovém pianistovi IKAR. Legenda Mietka Kosza.

3KinoFest zpestří i workshopy s legendou dabingu, režisérkou Miriam Chytilovou na téma překlady, dabing, titulky nebo virtuální prohlídka výstavy filmového plakátu studentů ateliéru grafického designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně.

(Foto: 3KinoFest, FB)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací