Ostravská černočerná komedie Horníci na home office bude mít on-line premiéru v pátek třináctého

K životu je potřeba přistupovat s humorem.
 
 
Vladimír Skórka, režisér seriálů Lajna či sKORO NA mizině, se rozhodl zpracovat velmi aktuální téma, a to práci z domova. Jak už bývá u tohoto umělce zvykem, zápletka vtipně reaguje na aktuální situaci a na diváky tak čeká komedie plná černočerného humoru. Dokážete si představit, jak by vypadali Horníci na home office?

Režisér pochází z hornické́ rodiny a je absolventem Vysoké́ školy báňské, tudíž měl k tomuto tématu opravdu velmi blízko. „Horníci jsou pro mě opravdoví hrdinové a k jejich práci mám velký respekt. Což se, myslím, projevilo i na výsledku, třebaže se jedná o bláznivou komedii,“ prozradil Skórka.

Natáčení probíhalo za přísných hygienických podmínek v Ostravě. Štáb dokonce navštívil i hornické muzeum Landek. Za kameru se postavil Jan Šťastný, který má na svém kontě nominaci na Českého lva za film Domácí péče. Dále ho můžeme znát díky projektům Havel, Okresní přebor, Lajna či sKORO NA mizině.

V ústředních rolí havířů, kteří se ze dne na den ocitnou bez práce, se představí Karel Zima (Štěstí je krásná věc, Slunečná), Josef Kaluža (Stockholmský syndrom, Lajna) a Robin Ferro. Poslední jmenovaný se svoji roli učil za pochodu, protože v den první klapky musel nahradit Štěpána Kozuba, který se vzbudil s horečkami a nemohl nastoupit na plac.

Komedii Horníci na home office si budeme moci vychutnat z pohodlí našich domovů, protože její premiéra je naplánovaná on-line, a to na pátek 13. listopadu 2020. Tvůrci ale před zhlédnutím varují, že vzhledem k hojnému výskytu peprných výrazů, jak už tak tomu v ostravském dole bývá, není snímek vhodný pro diváky mladší 15 let.

(Foto: archiv Horníci na home office)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací