Nejlepším celovečerním hraným filmem na 3KinoFestu se stalo Nabarvené ptáče Václava Marhoula

V čele poroty usedla režisérka Agnieszka Holland.
 
 
Dnešním dnem končí sedmý ročník Mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest. Na diváky letos čekalo 26 on-line projekcí. Navíc, pozvání k on-line rozhovorům přijala většina nominovaných režisérů. Živě se tak v pražském studiu v Ústřední knihovně představili například režiséři Václav Marhoul či Václav Müller.

Nechybělo ani soutěžení a udělování ocenění. Mezinárodní porota ve složení režisérka a scénáristka Agnieszka Holland, režisér, filmový a divadelní herec Maciej Stuhr, novinář, filmový a literární kritik Jerzy Armata, herečka Lívia Bielovič a zakladatel a majitel portálu ČSFD Martin Pomothy vybírala z šestnácti filmů z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky.

Cenu za nejlepší celovečerní hraný film (Best Film Award) získal film režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče z roku 2019. Cenu za nejlepší celovečerní hraný debut (Best Debut) přisoudila odborná porota filmu polské režisérky Małgorzaty Imielské Vše pro mou matku z roku 2019. Zvláštní cena poroty (Special Award) putovala na konto polského filmu Supernova režiséra Bartosze Kruhlika.

(Foto: Nabarvené ptáče, Bioscop) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací