Knižní listopad přináší historii, legendy, pohádky i pomocnou ruku

Rady od známého psychiatra, Sherlockova sestra či ikonický seriál v netradičním podání.
 
 
Stejně jako je listopad plný barevného listí, čeká na nás i pestrá knižní nadílka od Albatros Media. A začneme velmi aktuálním tématem. Prostřednictvím knihy ABC proti stresu a psychickým nesnázím dostaneme nespočet rad od známého psychiatra Jana Cimického. Čtenáři lačnící po vzdělání bezesporu dále ocení životopisnou publikaci Jaroslav Werstadt (1888-1970). O minulosti pro přítomnost, Atlas ohrožených živočichů či Čteme sami – genetická metoda – Jak si velká malá holčička upekla kouzelný den. Chybět nebude ani napětí a láska. První se skrývá na stránkách románu Piknik na Hanging Rock. Romantiku najdeme v Milá Emmie. Filmovou tématiku nabízí hned několik knižních titulů. Děti ocení Duše – Příběh podle filmu, trochu odrostlejší čtenáře potěší Enola Holmesová – Případ pohřešovaného markýze, podle které vznikl původní film Netflixu a milovníci ikonického fantasy seriálu se pobaví s komiksem Hra o tuříny. Pro nefalšované filmové fandy tu je navíc Encyklopedie komiksového filmu. Chtěli byste se podívat do LA? Anna z Hollywoodu od Aleny Dolákové vám to umožní. V neposlední řadě tu máme YA fantasy. Tentokrát v podobě January a Deset tisíc dveří.

ABC proti stresu a psychickým nesnázím

Autor: Jan Cimický

Anotace:

„Jak si udržet duševní pohodu podle poznatků z praxe od známého psychiatra“

Moderní svět klade na psychiku člověka obrovské nároky. Stresem a rizikem vyhoření je ohrožen téměř každý, přičemž úzkosti, deprese, únavový syndrom nebo poruchy spánku nejsou nikdy daleko. Máte s nimi vlastní zkušenosti? Chcete je už navždy vyřadit ze svého života? Srozumitelná příručka jednoho z nejznámějších českých psychiatrů vám ukáže, jak si poradit s psychickými poruchami i stresem, a pomůže vám najít ztracenou duševní rovnováhu.

Cena: 299 Kč

Žánr: psychologie pro každého, zdraví pro každého

Počet stran: 264

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 29. 10. 2020

Piknik na Hanging Rock

Autor: Joan Lindsay

Anotace:

„Některé z nich se nikdy nevrátily…“

Na výjimečně teplý den svatého Valentýna 1900 vyrazí dívky z internátní školy a jejich učitelky na výlet ke zvláštnímu skalnímu útvaru Hanging Rock. Za nejasných okolností se ztratí tři studentky a jedna z pedagožek. Rozbíhá se velké pátrání, které by mohlo dívky zachránit… Bestseller spisovatelky Joan Lindsay, popisující údajnou skutečnou událost, jež se stala roku na přelomu 19. a 20. století v australské přírodě, patří ke klasice světové literatury. V češtině vychází poprvé.

Cena: 299 Kč

Žánr: historická próza, román, novela, psychologický román, světová beletrie, mystery, světová próza

Počet stran: 248

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 5. 11. 2020

Hra o tuříny

Autor: Lady Madame, Tom

Anotace:

„Netradiční pohled na ikonický seriál“

Připomeňte si velkolepá dobrodružství svých oblíbených hrdinů v krátkých výjevech plných odvahy, statečnosti, lsti, ale i podlosti, zákeřnosti a nekorektního humoru. Své hrdiny už nikdy neuvidíte ve stejném světle jako dříve…

Cena: 269 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 128

Rozměry: 160×230 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 9. 11. 2020

Enola Holmesová – Případ pohřešovaného markýze

Autor: Nancy Springer

Anotace:

„První díl detektivní série, podle kterého vznikl původní film Netflixu“

Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým prohnaným starším bratrům – a přitom dává dohromady stopy, které by jí pomohly rozluštit matčino záhadné zmizení. Zvládne se v tom zmatku Enola zorientovat a najde svoji matku?

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, detektivka pro děti

Počet stran: 176

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 12. 11. 2020

Anna z Hollywoodu

Autor: Alena Doláková

Anotace:

„Holka z Moravy uteče přes půl světa za snem. Někdy je to pohádka, někdy noční můra.“

Velmi otevřené a trochu autobiografické vyprávění o cestě z domácího rybníka mezi žraloky do Los Angeles. Anna je herečka, feministka, Bukowski v sukních. Miluje jídlo, ale někdy ji jíst vůbec nejde, potřebuje svobodu, jenže hodná holka z Moravy by se měla hlavně dobře vdát! Místo ženicha přichází procesí toxických mužů. Je mezi nimi ten pravý? Tak určitě. Anna chce být slavná a bohatá, zatím je ale zcela chudá a anonymní. Zatím.

Cena: 269 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román

Počet stran: 224

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi:  MOTTO

Datum vydání: 12. 11. 2020

Milá Emmie

 

Autor: Lia Louis

Anotace:

„Možná že její velká láska ještě nebyla ta pravá.“

V šestnácti letech vypustí Emmie do nebe balonek a s ním i lístek, na němž je její adresa a tajemství, kterého se snaží zbavit. O několik týdnů později dostane e-mail od Lucase, nálezce balonku, a začnou si psát. Po letech přátelství se do něj Emmie ale zamiluje a je zdrcená, když od něj místo vyznání dostane pozvánku na svatbu. Na jeho svatbu! Má tomu zabránit, nebo jen nečinně přihlížet, jak si k oltáři vede jinou ženu?

Cena: 369 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, romantika, love story

Počet stran: 360

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 12. 11. 2020

 
Encyklopedie komiksového filmu

Autor: Petr Cífka, Václav Rybář, Matěj Svoboda, Karel Ryška

Anotace:

„Ucelený přehled filmů a tvůrců, kteří uvedli komiks do kin a na obrazovky“

Komiks a film. To jsou dvě média, která k sobě mají blízko jako Deadpool a Spider-Man – na první pohled sdílejí mnoho společných rysů, ale každý se chová úplně jinak. Pojďte jim nahlédnout pod masky! Ve vůbec první encyklopedii komiksového filmu poznáte nejzajímavější snímky, které kdy v této sféře vznikly. Během našlapané jízdy historií filmů podle komiksové předlohy potkáte známé superhrdiny, superzáporáky i postavy vymykající se všem škatulkám.

Cena: 499 Kč

Žánr: encyklopedie, film, humor

Počet stran: 320

Rozměry: 195×260 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 12. 11. 2020

Jaroslav Werstadt (1888-1970). O minulosti pro přítomnost

Anotace:

„Monografie o významném českém historikovi“

Život a dílo významného českého historika a archiváře, předsedy Historického klubu a celoživotního obránce Masarykova odkazu.

Cena: 449 Kč

Žánr: životopis, česká historie

Počet stran: 368

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 16. 11. 2020

Duše – Příběh podle filmu

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vydejte se za neuvěřitelným dobrodružstvím s knižním zpracováním nového animovaného filmu studia Pixar!“

Vypravte se na neuvěřitelnou cestu s příběhem na motivy dalšího filmu legendárního studia Pixar! Napadlo vás někdy, odkud se berou sny nebo co dělá člověka tím, kým je? Na tyto otázky i mnohé další najdete odpověď v novém celovečerním snímku Duše od tvůrců filmových hitů Coco, V hlavě a Vzhůru do oblak, v němž se podíváte do ulic New Yorku i podivuhodného světa, o jehož existenci jste neměli ani tušení…

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 64

Rozměry: 216×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 16. 11. 2020

Atlas ohrožených živočichů

Autor: Radek Malý

Anotace:

„Pravdivé příběhy kriticky ohrožených druhů!“

Zatímco na počátku 20. století chodily po Zemi pouhé dvě miliardy lidí, o sto let později je to již neuvěřitelných 7,6 miliard. Rodíme se, žijeme, umíráme a drancujeme naši planetu. Před očima nám přitom ve velkém vymírají celé řady živočišných druhů. Chceme tak ale pokračovat dál? Spisovatel Radek Malý se pokusil touto výpravnou knihou, která mapuje osudy vybraných zástupců ohrožených živočichů vyburcovat nás lidi, domnělé pány tvorstva, k tomu, abychom se zamysleli nad svými dalšími kroky.

Cena: 399 Kč

Žánr: další dětské naučné knihy

Počet stran: 88

Rozměry: 230×330 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 16. 11. 2020

 

Čteme sami – genetická metoda – Jak si velká malá holčička upekla kouzelný den

Autor: Marija Beršadskaja

Anotace:

„Podporujte přirozený rozvoj čtenářských dovedností svých dětí. Díky komplexnímu čtenářskému systému z nakladatelství Fragment budou číst jako draci!“

Vy nevíte, jak se peče kouzelný den? Velká malá holčička Táňa vám s radostí poradí. Určitě se do toho nepouštějte sami, s kamarády to bude větší legrace. Pak už jen stačí smíchat několik tajných ingrediencí a čekat, co se stane. Vyprávění doplněné krásnými ilustracemi je přizpůsobeno začínajícím čtenářům, kteří se učí číst genetickou metodou. Text knihy je vytištěn velkými písmeny a jednoduché věty usnadňují první samostatné pokusy o čtení.

Cena: 199 Kč

Žánr: pohádka, příběhy dětí

Počet stran: 48

Rozměry: 170×220 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 19. 11. 2020

January a Deset tisíc dveří

Autor: Alix E. Harrowová

Anotace:

„Když člověk vstupuje do dveří, musí mít odvahu vidět druhou stranu.“

January je ztělesněním zvědavosti a v obrovském sídle bohatého pana Locka se cítí jako jedna z podivných hraček a pokladů, které zdobí jeho chodby: oprašovaná, pečlivě udržovaná, ignorovaná, a hlavně úplně jinde, než by měla být. Pak ale objeví podivnou knihu s vůní jiných světů, která vypráví příběhy tajných dveří, lásky, dobrodružství a nebezpečí. A s každou další stránkou se jí tyto příběhy víc a víc vplétají do života…

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy, YA fantasy

Počet stran: 424

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 23. 11. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací