Filmové události #48/20: Česko má první mezinárodní cenu Emmy a Fantastická zvířata našla oficiální náhradu za Johnnyho Deppa

Stalo se toho však více.
 
 
Filmová série Fantastická zvířata má nového Grindelwalda. Hereckou posilu pak dostal i chystaný seriál Obi Wan. Jsou tu i novinky ke třetímu Deadpoolovi. Prostoru se dostává i další marvelovce, tedy sequelu Black Panthera. Netflix pak představil oficiální trailer k muzikálu The Prom. Ukázku nabídlo i pokračování animáku Mimi šéf. A na závěr je tu jedno prvenství pro Českou republiku.

#48/20

Situace kolem Jonnyho Deppa a jeho soudní kauzy s bývalou manželkou herečkou Amber Heard se vyvíjí téměř ze dne na den. Nejnovější informací je to, že tvůrci filmové série Fantastická zvířata, kde Depp původně ztvárňoval záporáka Grindelwalda, našli právě za vyhozeného Deppa náhradu. Je tedy už oficiální, že v třetím pokračování Fantastických zvířat se jako Grindelwald objeví dánský herec Mads Mikkelsen, kterého mohou diváci znát z bondovky Casino Royale či z marvelovky Doctor Strange.

(Foto: Polar, Netflix, Chlast, Zentropa Entertainments, Doctor Strange, Marvel Studios) 

Herecké novinky se pak týkají i chystaného seriálu z prostředí Star Wars, který se má zaměřit na Obi Wana. Nově by se v něm měla také objevit herečka Naomi Scott, mezi jejíž známé role patří ty v live action Aladinovi či v loňském rebootu Charlieho andílků. Koho si však zahraje v Obi Wanovi zatím není známo, ví se pouze to, že jde o hlavní ženskou postavu.

Proprietou studia Disney je, stejně jako výše zmíněný Star Wars, i Marvel a skoro všichni jeho hrdinové. Mezi ty nově, po koupi studia 20th Century Fox, patří i Deadpool. Producenti si dlouho lámali hlavu, co s touto oblíbenou postavou nyní udělají, nakonec padlo rozhodnutí, že se pravděpodobně stane součástí MCU, se svým bouráním tzv. čtvrté zdi k tomu má přeci jen předpoklady. Deadpool 3 se tedy bude oficiálně konat a dostal i scenáristy, kterými je sesterské duo Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Loeglin, které se společně podílely na animovaném seriálu Bobovy burgery.

Kromě Deadpoola pak s novinkou přišel i Black Panther, respektive jeho plánované pokračování. Black Panther utrpěl velkou ztrátu, když jeho hlavní hvězda a představitel titulní role Chadwick Boseman před pár měsíci náhle zemřel. Od té doby se všichni ptají, co tvůrci plánují s postavou udělat. Ti nyní prozradili, že sequel se bude více zaměřovat na protagonistovu sestru Shuri, což nasvědčuje tomu, že se ona sama ujme mantinelu Black Panthera, stejně jako tomu bylo i v komiksech.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. Jeden si připravil i Netflix. Jedná se oficiální ukázku k muzikálu The Prom, který bude na Netflixu k vidění od 11. prosince. Zajímavostí také je, že byl vytvořen na náměty stejnojmenného broadwayského muzikálu. Objeví se tu pak společně Nicole Kidman a Meryl Streep.

Druhá ukázka se pak týká animáku Mimi šéf, či lépe řečeno jeho pokračování, které nese podtitul Rodinný podnik. Ve snímku se opět představí mimino s hlasem Aleca Baldwina. Tentokráte musí zachránit svět před vznikem zlých miminek. Premiéru pak má snímek naplánovanou na březen příštího roku.

A na závěr pak jedna zpráva z domácího prostředí. Na začátku týdne byly virtuálně uděleny prestižní ceny Emmy International Awards, které každoročně oslavují televizní zahraniční televizní tvorbu. Sošku si odnesla i česká minisérie televize MALL.TV #martyisdead a to v kategorii krátkometrážních děl. Jedná se o velký milník, neboť jde o první výhru pro Českou republiku v rámci mezinárodních Emmy.

(Foto: #martyisdead, MALL.TV)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací