Trailer k Lokimu, návrat Darth Vadera či Buzz Rakeťák s hlasem Chrise Evanse, to a mnohem více přinesl letošní Disney Investor Day

Marvel, Star Wars, Pixar, klasické Disneyovky, to vše bylo pokryto.
 
 
Světoznámé filmové studio Disney, pod které spadá skoro většina produktů současné popkultury, uspořádalo speciální virtuální prezentaci pro své investory. Akce pod názvem Disney Investor Day trvala téměř celý den, a v rámci ní byly oznámeny nové plánované projekty studia Disney, nejen pro jeho streamovací kanál Disney+. Vezměme to tedy popořadě.

Za prvé došlo k rozšíření filmového a televizního světa Marvelu.

Jednou z největších a nejpopulárnějších propriet Disneyho jsou bezesporu produkty a postavy z komiksu Marvel. V první řadě bylo nabídnuto hned pět trailerů, a to k seriálům WandaVision, Falcon and the Winter Soldier, Loki, Ms. Marvel a animáku What if…?. Pořad WandaVision má na streamovací platformu Disney+ vstoupit již v lednu 2021, zbylé pořady pak budou následovat v průběhu toho samého roku.

Dále pak tvůrci oznámili nové pořady ze světa Marvelu. Jedním z nich je například Secret Invasion, kde se objeví i Samuel L. Jackson. Dále pak Ironheart či Armor Wars sledující osudy hrdiny War Machine v podání Dona Cheadla. V dříve oznámeném seriálu She-Hulk se pak nově po boku Tatiany Maslany v titulní roli se objeví i Mark Ruffalo jako Hulk či Tim Roth, který se vrátí jako záporák Abomination. Zmíněný byl i seriál Hawkeye v čele s Jeremy Rennerem a Hailee Steinfeld. Dalšími televizními novinkami jsou pak Moon Knight s Oscarem Isaacem v titulní roli, vánoční speciál Strážců Galaxie či spin-off I Am Groot.

Z filmů pak padla zmínka o třetím pokračování Ant-Mana, který nově dostal název Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Oznámen byl i první MCU film o Fantastické čtyřce. Dalšími chystanými snímky v MCU pak jsou Black Widow, Shang Chi and The Legend of The Ten Rings, Eternals, Doctor Strange In The Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther 2, Blade, Captain Marvel 2, Spider-Man 3 a Guardians of the Galaxy Vol. 3.

O novinky však nebyla ochuzená ani galaxie Star Wars.

Další poměrně velkou a výdělečnou franšízou je filmová série Star Wars spadající pod Lucasfilms. V současné době mohou fanoušci prostřednictvím Disney+ sledovat druhou řadu úspěšného seriálu The Mandalorian. Ve stejném období by se pak měly odehrávat i dva nové pořady z pera Jona Favreaua a Dava Filoniho Rangers of the New Republic a Ahsoka, kde se v titulní roli této bývalé žačky Anakina Skywalkera objeví Rosario Dawson.

Bezesporu největší ohlasy však vyvolalo oznámení, že v chystaném, a právě natáčeném pořadu Obi-Wan Kenobi o stejnojmenné postavě, se po boku Ewana McGregora objeví Hayden Christensen, který se vrátí jako zmíněný Anakin Skywalker čili Darth Vader.

Režisérka Patty Jenkins, která má na kontě např. obě Wonder Woman, se pak ujme seriálu Rogue Squadron. Ve spin-offu Willow o stejnojmenné postavě ze světa Star Wars, se zase coby tato postava vrátí herec Warwick Davis. A další projekt, feature film pod jménem Children of Blood & Bone pak zrežíruje Taika Waititi (Králíček Jojo).

Další chystané projekty jsou pak Star Wars: The Bad Batch, Star Wars: Visions, Lando, The Acolyte, A Droid Story či Andor, ke kterému byla nabídnuta i ukázka.

Na řadu dále přišlo i animační studio Pixar.

Animáky studia Pixar jsou velmi oblíbené jak mezi dětskými, tak i dospělými diváky. A Disney to moc dobře ví. Právě proto si i k němu připravilo řadu nových projektů. Jedním z nich je například první seriál Pixaru, který nese název Win or Lose.

Svého origin pořadu se pak dočká i Buzz Rakeťák z filmové série Příběh hraček, kterému v tomto novém projektu propůjčí hlas Chris Evans (pozn. původně ho daboval Tim Allen). Dalšími projekty jsou pak Luca, Inside Pixar, Pixar Popcorn, Dug Day (spin-off snímku Vzhůru do oblak), Cars (spin-off stejnojmenného filmu) či Turning Red.

Nejnovější pixarovka Duše a krátkometrážní film Burrow pak budou na Disney+ k vidění na Boží hod vánoční, tedy 25. prosince.

Disney pak překvapilo i svými vlastními animacemi.

Největší novinkou v tomto sektoru bylo bezesporu ohlášení snímku Encanto, který se stane šedesátým animákem studia Walta Disneyho. Příběh by se měl odehrávat v Kolumbii a písně pro něj složí oceňovaný hudební skladatel Lin Manuel Miranda.

Vlastního seriálu se pak dočká dobrotivý robot Baymax z filmu Velká šestka. Spin-off pod názvem Zootopia+ se pak chystá i pro animák Zootropolis. Svůj vlastní pořad bude mít i princezna Tiana z Princezny a žabáka. Moana se pak také dočká samostatného projektu pod názvem Moana, The Series. A v neposlední řadě pak Disney také chystá pořad Iwájú ve spojení s Panafrickou komiksovou společností Kugali.

Jednou z velkých novinek pak také bylo oznámení, že chystaná animace Raya a drak vstoupí v březnu 2021 souběžně na Disney+ a do kin.

Studio Walta Disneyho pak nabídne i hrané filmy a seriály.

Celovečerní filmy ze studia Walta Disneyho jsou také častými klasikami. Pár nových je připraveno i další roky. Je mezi nimi například sequel k čarodějnickému hororu Hokus Pokus, který bude režírovat Adam Shankman.

Chystá se pak i řada rebootů. Například nová verze komedie Tři muži a nemluvě, ve které se tentokráte objeví Zac Efron. Dále pak reboot rodinné komedie Dvanáct do tuctu či nová Sestra v Akci, ve které se vrátí v titulní roli Whoopi Goldberg.

Samozřejmě je v plánu i spousta live action remaků populárních pohádek. Jeden takový hybrid bude třeba nová Rychlá rota, kde se jako pruhované veverky Chip a Dale objeví komici John Mulaney and Andy Samberg. Chystá se i hraný Pinocchio pod taktovkou režiséra Roberta Zemeckise, ve kterém Gepetta ztvární Tom Hanks. A bude i hraný Peter Pan nazvaný Peter Pan & Wendy, kde se objeví Jude Law jako Kapitán Hook a Yara Shahidi jako víla Zvonilka.

Pohádka Kouzelná romance pak bude mít sequel pod názvem Disenchanted, ve kterém se vrátí Amy Adams jako princezna Giselle. Svůj vlastní televizní spin-off pak dostane hraná verze pohádky Kráska a zvíře, jedná se o seriál sledující dobrodružství Gastona a LeFoua v podání Luka Evanse a Joshe Gada, kteří tyto postavy ztvárnili ve zmíněné live action verzi.

Vlastní seriál bude mít i knižní série o Percym Jacksonovi. A novou podobu pak dostane i oblíbená krimi komedie Turner a Hooch, kde Toma Hankse zastoupí Josh Peck. Navíc pak také byly nabídnuty klipy k nadcházejícím snímkům, jako je Expedice: Džungle, Cruella s Emmou Stone, prequel Lvího krále či live action Malá mořská víla.

Disney se pak ujalo i přepracování některých oblíbených snímků studia 20th Century jako Deník slabocha, spin-off Doby ledová se Simonem Peggem či animovaná Noc v muzeu.

A co zajímavého ještě Disney+ chystá ve spolupráci se svými ostatními partnery?

Za zmínku určitě stojí například chystané dokumenty stanice National Geographic Limitless with Chris Hemsworth, Welcome to Earth, který povede Will Smith, či biografický snímek Genius zaměřující se na revolucionáře Martina Luthera Kinga.

Na Hulu (jenž také spadá pod Disney) pak dostala zelenou pátá řada seriálu Příběh služebnice a v jejich novince Nine Perfect Strangers se pak objeví Nicole Kidman.

Na závěr by se pak také nemělo opomenout, že Disney+ uvede nový kanál Star pro své mezinárodní odběratele.

(Foto: Disney Investor Day, d23.com)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací