Film o nejlepším československém atletovi Zátopek představuje svůj první plakát

Na plakátu je vidět jeden ze zásadních okamžiků Zátopkova sportovního života.
 
 
Práce na životopisném dramatu Zátopek finišují. Premiéra snímku je naplánovaná na léto 2021, kdy by se měly odehrát i letní olympijské hry v Tokiu, které byly z důvodu epidemie koronaviru odloženy. Tvůrci snímku se ale rozhodli již nyní odhalit první filmový plakát, na kterém vidíme nejen samotného Zátopka, ale i Herberta Schadeho (na plakátu třetí) jako běžec Štěpána Juránka.

Plakáty by měly být celkem dva a jeho autoři jsou Aleš Najbrt, Jakub Spurný, Zdeněk Trinkewitz a fotografka Julie Vrabelová. „Naše spolupráce s Davidem Ondříčkem a Kryštofem Muchou začala už před natáčením, kdy jsem s Jakubem Spurným pracoval na logu filmu. Vytvořili jsme několik variant, a nakonec dospěli k dynamické variantě písma s linkou evokující běžecký ovál, “ vysvětluje Aleš Najbrt.

Tvůrci důkladně promysleli i vybrané fotografie, které diváci na plakátech uvidí. Na tom dnešním je zachycena jedna ze zásadních dramatických scén Zátopkova sportovního života. „Jedná se o poslední zatáčku před cílovou rovinkou z finálového běhu na 5 OOO m v roce 1952 na Olympiádě v Helsinkách. Tento závod je často nazýván „závodem století“. Byl to dramatický boj, kde se rozhodovalo mezi trojicí nejlepších vytrvalců té doby. Herbertem Schadem, Alainem Mimounem a Emilem Zátopkem,“ popisuje okamžik režisér David Ondříček. Samotná scéna závodu se točila dva dny a dle režiséra se jednalo o dva nejnáročnější dny z celého natáčení.

Plakát Zátopek:

(Zdroj: Falcon)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací