63. Zlín Film Festival otevřou dvě filmové světové premiéry

Zahájení pro děti i dospělé publikum.

Zlín Film Festival slavnostně zahájí (již tradičně) dvě projekce. Tentokrát se mohou diváci těšit na dvě světové premiéry. Na kluky a holky čeká v dopoledních hodinách promítání česko-slovensko-maďarského rodinného loutkového snímku Tonda, Slávka a kouzelné světlo. Jednu z postaviček namluvil Pavel Nový. Tento jedinečný český herec propojuje dopolední a večerní slávu, protože v rámci galavečera převezme Zlatý střevíček za celoživotní přínos kinematografii pro děti a mládež.

Pro dospělé publikum je připravena světová premiéra kanadského filmu Billie Blue, jenž osobně představí herecká a tvůrčí delegace. „Letní příběh o romantické první lásce přijedou do Zlína uvést režisérka Mariloup Wolfe, autorka předlohy a scénáře Sarah-Maude Beauchesne a hlavní představitelka Lilliane Skelly,“ upřesnila umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová. Chybět nebude ani ohňostroj, který navazuje na večerní projekci. Organizátoři tentokrát zvolili pro hudební doprovod téma The Walt Disney, a to z důvodu stého výročí společnosti.

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež startuje na Den dětí a pokračovat bude až do 7. června 2023. Filmový program nabídne 295 snímků z 50 zemí světa. ZFF se tento rok zaměří na slavnou československou animaci nebo evropské webové seriály pro mladé, tentokrát pocházející ze skandinávských zemí.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací