Filmové tipy: Spin-offy roku 2021 budou především ve znamení Marvelu

Jaké další filmové série se rozšíří?

 

Co je to vlastně spin-off? Pro zjednodušení jej lze definovat jako dílo, které se odvozuje od hlavní dějové linie nějaké filmové či televizní série a něčím ji rozšiřuje. Spin-offy se většinou szaměřují na jednu z postav dané série a přibližuje její příběh divákovi. V letošním roce jsme se bohužel dočkali pouze jednoho původně plánovaného spin-offu, a to Birds of Prey, a tak se v příštím roce můžeme těšit na všechny ty, které byly posunuty kvůli covidu. I vlivem toho bude následující seznam plný marvelovek. Vezměme to však chronologicky:

The Many Saints of Newark

česká premiéra: 11. březen režie: Alan Taylor

Mafiánský seriál Rodina Sopránů se zpopularizoval skrze televizní stanici HBO, a tak je vlastně příhodné, že i jeho spin-off bude vlivem covidového posunu k vidění nejen v kinech ale i skrz novou streamovací platformu HBO Max. Děj se má zaměřovat na rodiče Tonyho Soprana, který byl v původním seriálu hlavní postavou. Pestré obsazení pak nabízí herce jako je Jon Bernthal, Vera Farmiga, Corey Stoll, Billy Magnussen, Ray Liotta či Leslie Odom Jr.

(Foto: The Many Saints of Newark, Warner Bros.)

Morbius

česká premiéra: 18. březen režie: Daniel Espinosa

I Moribius je původně letošním snímkem, který byl odsunutý na rok 2021. Morbius, čili žijící Upír je jinak jedním z populárních komiksových padouchů objevujících se v příbězích Spider-Mana. Nyní si pro něj studio Sony připravilo samostatný origin story, který v zásadě figuruje jako spin-off pro jeho Spider-Manovské snímky (podobně jako Venom z roku 2018). Titulní role se pak ujal Jared Leto a vedle něj se pak ve filmu objeví například Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris a Tyrese Gibson.

(Foto: Morbius, Sony Pictures Entertainment)

Black Widow

česká premiéra: 6. květen režie: Cate Shortland

Druhou marvelovkou na seznamu je dlouho očekávaný snímek o Black Widow. I její uvedení do kin bylo kvůli pandemii covid-19 posunuta o celý rok. Časově by se měl příběh odehrávat v období mezi událostmi filmů Captain America: Občanská válka a Avengers: Infinity War, kdy se titulní hrdinka vrací do svého rodného Ruska. Zde se navazuje kontakt se svými bývalými kolegy a rodinou, aby spolu dokončili, co někdy započali. V ústřední roli jako zabijácká Natasha Romanoff se opět představí Scarlett Johansson a po jejím boku se objeví například Florence Pugh,, Rachel Weisz či David Harbour. Fanoušci také mohou vyhlížet cameo Roberta Downeyho Jr., který by si zde měl krátce zopakovat svou roli Iron Mana.

(Foto: Black Widow, With Walt Disney Studios Motion Pictures)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

česká premiéra: 8. červenec režie: Destin Daniel Cretton

Do třetice tu pák máme další dílo studia Marvel. Tentokráte se tzv. MCU rozšíří do Číny. Jedná se o první asijskou marvelovku stejně jako historicky první samostatný komiksový snímek o asijském hrdinovi. Příběh by se měl (jak je již patrné z názvu) zaměřovat na organizaci Ten Rings, která mimo jiné v prvním Iron Manovi zorganizovala únos Tonyho Starka, jenž to celé odstartoval. Postaví se pak proti nim Shang-Chi, superhrdina ovládající veškerá bojová umění a chi a se schopností duplikovat se. Ve filmu ho pak ztvární Simu Liu, vedle kterého se zde objeví například Awkwafina či Michelle Yeoh.

Snake Eyes: G. I. Joe Origins

česká premiéra: 21. říjen režie: Robert Schwenke

Samostatného snímku se pak dočká i Snakes Eyes, který se proslavil jako jedna z hlavních postav filmové i hračkářské série G. I. Joe. V roce 2021 se pak konečně po ročním odsunu dočká samostatného snímku, jehož příběh by se měl točit především kolem něj. Zmíněného titulního hrdinu pak ztvární Henry Golding, kromě něj se tu pak také objeví například Samara Weaving.

Eternals

česká premiéra: 4. listopad režie: Chloé Zhao

A aby toho nebylo málo, tak na závěr je tu ještě jedna marvelovka, jinak by to ani nešlo. Filmová svět Marvelu se tedy rozšíří o další spin-offový snímek, který byl jako mnohé kvůli covidu-19 přesunut na rok 2021. Film Eternals sleduje stejnojmennou vesmírnou rasu vytvořenou Celestiály, s cílem ochránit lidstvo před jejich zlými protějšky, kteří si říkají Deviants. Příběh se pak má rozprostírat během dlouhých 7000 let. Eternals mimo jiné nabízí i vskutku hvězdné obsazení, které čítá jména, jako jsou Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Gemma Chan či Kit Harington.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací