Odstartovalo natáčení komedie Matka v trapu s Petrou Hřebíčkovou a Lenkou Vlasákovou v hlavních rolích

Máte dobrou kamarádku, o kterou se můžete opřít?

V průběhu června budeme moci v Praze a okolí potkat filmařský štáb natáčející novou českou komedii Matka v trapu. Snímek vzniká na motivy stejnojmenné knihy Uljany Donátové, která je také autorkou scénáře. Režie se chopila Hana Hendrychová, jež má na svém kontě romantické drama Můj příběh.

Komedie Marka v trapu nás seznámí se Silvií (Petra Hřebíčková), která je úspěšná, má dobrou práci, vzorné děti a její manžel je známý malíř. Je ale opravdu šťastná? Mnoho pracovních úkolů a rodinných starostí v Silvii něco zlomí a vzbudí touhu od všeho utéct. Osud jí do cesty přivede taxikářku Annu (Lenka Vlasáková). Dvě ženy, které se potkaly naprosto neplánovaně, poznávají jedna druhou a díky tomu i sebe samé. 

„S nadsázkou říkáme, že jsme taková ženská síla,“ tvrdí scenáristka, režisérka i obě producentky a dodávají: „Ženské přátelství cítíme jako určitou životní jistotu, něco, co člověka podrží a zároveň nakopne. A druhou důležitou věcí je humor. Chceme, aby příběh Matky v trapu vyprávěl o obyčejných lidských věcech s nadhledem, protože pak je všechno v životě o chloupek jednodušší. Naše hrdinky se dokáží zasmát samy sobě a věříme, že s nimi se zasměje i divák v kině.“

Dalších rolí se chopili Bohumil Klepl, Jaroslav Plesl, Jana Švandová, Marek Němec a další. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 29. února 2024.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací