Začátek roku 2021 s knihou v ruce

Podíváme se do světa Harryho Pottera, na Mars i do roku 1939.
 
 
Dali jste si do nového roku předsevzetí, že budete více číst? Mediální společnost Albatros Media a.s. vám s tímto úkolem pomůže. Úvod roku 2021 přeje dobrodružství, protože knižní novinky nabízí hned několik možností. Fantasy pro děti Malamandr nás seznámí s Herbertem Citrónem, který pracuje v oddělení ztrát a nálezů v hotelu Grand Nautilus. Dystopická novinka Kolonie nás vezme na Mars, stejně jako humorná young adult sci-fi 16-03-20. Nostalgie pro dospělé a hravá kniha pro děti, to v sobě skrývá LEGO® Harry Potter™ Jde se hrát famfrpál! s minifigurkou Cedrica Diggoryho. Nebude chybět ani kapka historie. Tu nabídne naučná ilustrovaná publikace Dopravní prostředky, které pohnuly světem a historický román podle skutečného příběhu odehrávající se v roce 1939 Měli jsme štěstí. A chybět nebude ani láska, a to prostřednictvím románu Štěstí na dně silné kávy.

 

Malamandr

Autor: Thomas Taylor

Anotace:

„První část úžasné trilogie (nejen) o bájné mořské obludě.“

Herbert Citrón, zaměstnanec oddělení ztrát a nálezů v hotelu Grand Nautilus, dobře ví, že vrátit ztracené věci jejich skutečným majitelům není jednoduché – zvlášť když se neztratí nějaká věc, ale holčička. Nikdo netuší, kam se před dvanácti lety poděli rodiče Violety Parmové. Violeta poprosí Herberta o pomoc v pátrání a společně zjistí, že stopy vedou k bájné mořské obludě, malamandrovi.

Cena: 299 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 248

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 18. 01. 2021

16-03-20

 

Autor: Veronika Pekárková

Anotace:

„Humorná young adult sci-fi o napínavé cestě na Mars, ve které nechybí špetka tajemství, přidrzlá umělá inteligence ani něco málo vražd.“

Eddie žije v době, kdy se lidstvu podařilo zničit si matičku Zemi pod nohama. Ty si dnes užíváš přírodní jídlo a v zimě řádíš v kupách sněhu, ale Eddie se musí ze Země odstěhovat, aby přežila. Jako jedna z mála dostane šanci začít nový život na Marsu. Má štěstí, protože naprostá většina lidí bude prostě ponechána napospas pomalé a bolestivé smrti. Některé lidi na palubě evakuační lodi to opravdu hodně naštve. Tak moc, že jsou schopni zabít.

Cena: 299 Kč

Žánr: YA sci-fi a dystopie

Počet stran: 224

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 18. 01. 2021

LEGO® Harry Potter™ Jde se hrát famfrpál!

Autor: kolektiv

Anotace:

„Obsahuje minifigurku Cedrica Diggoryho“

Poznáš camrál od potlouku a dokážeš rozlišit chytače od odrážečů? Sestav si vlastní minifigurku skvělého hráče famfrpálu Cedrica Diggoryho, který tě provede touto fascinující hrou. Vyřeš hádanky a úkoly, projdi bludišti a pobav se u nápaditých aktivit. Navíc v této sportem nabité knize pomůžeš Harrymu Potterovi™ propracovat se od první lekce létání na koštěti až na pozici kapitána nebelvírského famfrpálového týmu.

Cena: 199 Kč

Počet stran: 32

Rozměry: 205×288 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 18. 01. 2021

Kolonie

Autor: Sam Marsdenová

Anotace:

„Vybere si moc, nebo se postaví vlastní matce? Dystopická senzace z amerického Wattpadu.“

Na Marsu žije pod skleněnou kupolí kolonie lidí. Sedmnáctiletá Eva Knightová je dcerou prezidentky, která město vede. Eva však život ve vyprahlé pustině odjakživa nenávidí a jediné, po čem touží, je vrátit se na planetu Zemi. Když jejího bratra veřejně popraví místní pořádková síla, musí si vybrat. Setrvá po boku své matky a stane se následnicí diktátorského režimu, nebo se připojí k odboji a půjde za svým snem?

Cena: 269 Kč

Žánr: sci-fi pro děti, sci-fi

Počet stran: 272

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 21. 01. 2021

Dopravní prostředky, které pohnuly světem

Autor: Štěpánka Sekaninová, Tom Velčovský

Anotace:

„Ilustrovaná historie dopravy pro všechny zvídavé kluky a holky“

Každý z nás někdy cestuje – ale zatímco dnes si můžeme pohodlně vybrat třeba mezi autem, hromadnou dopravou nebo letadlem, vždycky to tak nebylo. Popovídejte si v doprovodu nádherných ilustrací se svými dětmi o tom, jak se naši předci přemisťovali v nedávné minulosti i před mnoha staletími! Čekají na vás slavní vynálezci a jejich nápady, které rozpoutaly technické revoluce, i velkolepé moderní stroje, díky nimž se lidstvo dotklo hvězd.

Cena: 299 Kč

Žánr: dětské naučné knihy

Počet stran: 64

Rozměry: 220×270 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 25. 01. 2021

Měli jsme štěstí

Autor: Georgia Hunterová

Anotace:

„Vždy existuje naděje. Historický román podle skutečného příběhu.“

Píše se rok 1939 a členové rodiny Kurcových se snaží vést normální život. Stíny války však zahalují i jejich město, a tak jsou nuceni rozprchnout se do různých koutů světa. Dramatický útěk ze země, pracovní lágry i každodenní skrývání židovské identity – to vše Kurcovy čeká. I v beznadějných situacích však existuje něco silnějšího než nacistický teror: nezdolná vůle přežít a znovu se setkat s milovanou rodinou, až všechny tyto hrůzy skončí.

Cena: 399 Kč

Žánr: světová beletrie

Počet stran: 472

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 25. 01. 2021

Štěstí na dně silné kávy

Autor: Agnes Martin-Lugand

Anotace:

„Budoucnost nelze stavět na lži z minulosti“

Jediným mužem v životě Reine měl zůstat její dospívající syn Noé. Vše ale změní služební cesta, která ji zavede do pirátskými legendami opředeného města Saint-Malo. Ve firmě dovážející kávu, čaj a koření potká muže, který v ní opět probudí lásku. Ale také toho, který ji před lety připravil o všechny iluze. Reine svého syna vychovala v jedné velké lži. Teď musí nést následky svého rozhodnutí a získat zpátky přízeň těch, kteří se od ní odvrátili.

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, světová beletrie

Počet stran: 456

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 28. 01. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací