Anatomie života: Režisér Peter Magát vypráví o natáčení, návštěvách v nemocnicích i reálných lokacích

Tvůrci i herci absolvovali rychlokurz z geniality medicíny.

V úterý 26. ledna 2021 na televizní obrazovky vstupuje nový hraný seriál Anatomie života, který přináší drama na pozadí běžného nemocničního ruchu. Ústřední dějová linka se zaměřuje na osobní příběhy čtyř žen, a to zdravotních sestřiček Jany (Ester Geislerová), Táni (Martina Preissová), Emy (Barbora Černá) a vrchní sestry Heleny (Jitka Schneiderová). Každá z těchto hrdinek je nejen opravdovou profesionálkou oddanou své práci, ale i ženou, která řeší své osobní problémy, tužby, lásky a přání.

Na režisérské křeslo usedli hned dva muži, a to Peter Magát a Petr Nikolaev. Práci slovenského režiséra Petera Magáta diváci TV Nova již moc dobře znají, protože se podílel i na tvorbě seriálu Specialisté, který se aktuálně pyšní nominací na ocenění Český lev.

Peter Magát v krátkém rozhovoru přiblížil nejen osobní linky ženských hrdinek, ale rozebral i několik lákadel, která seriál nabízí. Například natáčení probíhá v reálném prostředí. Byty a domy hlavních hrdinek byly pečlivě vybírány. Vzhledem k tomu, že natáčení probíhá v době pandemie, nemocnice musela být postavena. Nejedná se ale o ateliér, ale o skutečnou budovu a lokaci.

Aby záběry z nemocnice působily co nejreálněji, prošli herci, včetně režiséra, školením pod vedením Zuzany Holečkové. „Musím říct, že na tomto jsme si dali skutečně záležet. Chodili jsme na návštěvy do nemocnic, nechali jsme si vysvětlovat, jak všechno funguje. Samozřejmě na každém bylo se dovzdělat i v osobním čase. Byla to opravdu jedna z nejtěžších a nových věcí, které jsme museli řešit – udělat si takový rychlokurz z geniality medicíny,“ přiblížil přípravy Magát. Celý rozhovor s režisérem naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací