Filmové události #04/20: Jsou tu nominace na České lvy a bude i nová řada Tváře

A chystá se toho spousta i ve světě.

Na začátku týdne byly vyhlášeny nominace na České lvy. Tvoje tvář má známý hlas bude mít novou speciální řadu. Jsou tu první fotografie z natáčení třetího Spider-Mana. Pořad Titans z konkurenčního DC pak má novou hereckou posilou. Trailer pak nabídl chystaný seriál Superman & Lois. V ukázce akčního thrilleru Boss Level se zase představili Mel Gibson a Frank Grillo. Chystá se také prequel o Willy Wonkovi. A nová Bondovka byla opět posunuta.

#04/21

Hned na úvod tu máme něco z domácího prostředí. Na začátku uplynulého týdne byly totiž vyhlášeny nominace na letošní České lvy. Nejvíce zabodovalo historické drama Krajina ve stínu s patnácti nominacemi, v těsném závěsu se pak ocitly snímky Havel a Šarlatán. V hlavní kategorii se pak utkají tři zmíněné filmy spolu s Modelářem a Žábami bez jazyka. V hereckých kategoriích pak o sošky zabojují například Jan Cina, Kryštof Hádek, Ivan Trojan, Barbora Poláková, Petra Špalková, Aňa Geislerová, Jenovéfa Boková, Jiří Mádl, Martin Hofmann či Stanislav Majer. Samotné slavnostní vyhlášení vítězů pak proběhne 6. března na prvním kanále České televize a večerem provede Václav Kopta.

(Foto: Krajina ve stínu – Bontonfilm, Havel – Bontonfilm, Šarlatán – CinemArt, Modelář – Falcon, Žáby bez jazyka – CinemArt)

Naopak soukromá televizní stanice Nova oznámila novou řadu populárního pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Má se jednat o speciální řadu, kterou společně provedou Ondřej Sokol a Aleš Háma. Účastníci zatím nejsou známi, ale mělo by se jednat o ty nejlepší z předchozích řad.

Nyní se však přesuňme do světa. Jak již bylo mnohokrát uvedeno, na letošní rok, dáli covid-19, se chystá i třetí pokračování marvelovského Spider-Mana s Tomem Hollandem v titulní roli. Jeho natáčení je již v plném proudu. Na placu byl zahlédnut i herec Charlie Cox, který se má údajně vrátit jako hrdina a právník Daredevil.

Konkurenční DC pak má plné ruce se svými četnými seriály. Jedním z nich jsou i Titans, pořad sledující osudy mladých hrdinů vedených Dickem Graysonem, bývalým Robinem a adoptivním synem Batmana. Do jejich řad se pak v nové řadě také přidá hrdinka Oracle, kterou ztvární Savannah Welch. Oracle je podle komiksů alter ego Barbary Gordon, bývalé Batgirl.

Vedle Titans pak DC chystá i jednu novinku. Tou je seriál Superman & Lois, který se zaměří na osudy dvou titulních hrdinů a populárního komiksového páru. V uplynulém týdnu pak jejich domovská stanice CW nabídla první trailer. Pořad by pak měl oficiálně vyjít 23. února.

Ukázkou se také pochlubil akční thriller Boss Level. V něm se představí Frank Grillo po boku Mela Gibsona. Grillo zde představuje vysloužilého policistu, jenž se dostává do zvráceného vládního projektu, který ho nutí neustále dokola prožívat den jeho smrti, aby našel své vrahy a ukončil toto zdánlivě nekonečné utrpení. Snímek byl k vidění na speciální projekci již v únoru loňského roku, oficiálně by však měl vstoupit na streamovací stanici Hulu letos 5. března.

Dále pak byl také oznámen prequel o slavném fiktivním výrobci čokolád a sladkostí Willym Wonkovi, který bude sledovat jeho mládí a začátky. Režie se podle nejnovějších informací ujme Paul King, jenž má na kontě například snímky o Paddingtonovi. Film pak má stanovenou premiéru na 17. březen 2023.

Na závěr pak něco k nejznámějšímu agentovi Jejího Veličenstva, tedy Bondovi, Jamesu Bondovi. Pětadvacátá a poslední Bondovka s Danielem Craigem nazvaná Není čas zemřít, dostala další posun své premiéry. Agent 007 to má opravdu se štěstím na háku, původně měl totiž snímek vyjít již loni na jaře, pak byl však z důvodu pandemie covidu-19 odsunut nejprve na podzim téhož roku a následně na jaro letošního roku. A do čtveřice všeho dobrého i zlého nyní dostal nejnovější (a doufejme finální) datum premiéry, a to na říjen 2021.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací